Baba_Izba Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 innym nagłym porywem wiosenną burzą targającą drzewa tańcem żywiołów gwałtownym ognistym orkiestrą deszczową w rynnach mnie tylko w tłusty czwartek zaskwierczy w garnku skwarkiem temu błyśnie fajerwerkiem szampanem kipiącym pijanym zapłonie pawim piórem uśmiechem na dzień dobry moja euforia gaśnie gdzieś między tymczasowością papilotów a karmieniem kota owemu cennym klejnotem szczęściem bezgrzesznym czy grzesznym uzdrawiającym promykiem listem oczekiwanym mnie przelotnym spotkaniem w łazience przy praniu w oczy mydlinami i tylko czasem myśl brzemienna ciepłą falą w sercu ciurka aż do cesarskiego
Baba_Izba Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 mnie, to już nawet jasiek uwiera, ale jutro - to i ja na spacer! Dziękuję za radę, miluśko pozdrawiam - baba
teresa943 Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 oj, cosik jakbyś do mnie zagladała przez dziurkę od klucza tylko... z tym spacerem też mam (na razie!) klopot życzę miłego spaceru i cmokam cię bezinteresownie całym sercem:) teresa
Baba_Izba Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 będzie lepiej, przynajmniej dzionek dłuższy i słonka więcej! Baby są mocne - nie dają się, prawda? Trzeba mieć nadzieję, że nie zawsze będą schody (tylko w dół), choć te na razie są nie do pokonania. Z życzliwością - dziękuję baba
zak stanisława Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Kochana Babo, bardzo przypadł mi do gustu twoj wiersz, żałość płynąca z głębi babiego serca, bardzo mnie wzruszyła, widać pod jej wpływem musisz ciągle pisać, żeby były takie fajne wierszyska cmok, baba stasia, babie z izby
Baba_Izba Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Kochana! Bałam się tego puścić, bo mi zaskwierczało - tak jakoś, [choć to nie czwartek był (tłusty)], prosto spod palca - ale toć warsztat! Dziękuję - ściskam - ba,
Baba_Izba Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na zdrowie Panie Poeto, Pana i moje i Przyjaciół! Dziękuję, pozdrawiam - baba
Marusia aganiok Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Na pewno się poukłada, a w wierszyku dość dużo naoopowiadałaś kochana Babo; Każdy żyje i wie jak jest:)) Szampana na stół i niech tam:)))) Pozdrawiam.
Rachel_Grass Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 zaczynamy zabawę. pierwsza strofa nie pasuje mi wyliczaniem, które zniechęca już na samym początku, przynajmniej mnie (dalej jest już w porządku). reszta ok, tylko trochę puenta mnie nie zaskoczyła. ogólnie rzecz biorąc, wiersz jest dobry, może nie poruszający bardzo, ale dobry. pozdrawiam lutowo :)
Baba_Izba Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zapraszam na te bąbelki w płynie! Niech nam się! - pozdr. baba
Baba_Izba Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za przeczytanie i uwagi, rozważę. Dobry - to dla mnie i za dużo, ale miło. Uśmiech ślę - baba
Waldemar Talar Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 nie narzekaj Babo wiersz bardzo na tak. pozdrawia już prawie dziad
Baba_Izba Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Oj, nie taki "prawie"dziad, bo Mu - jeszcze, jeszcze! (choć dorobku i w worku nie uniesie!) a wiersz ( skromnie nie powiem jaki wg. oceny) -dopieszczę, może uda mi się go nie zepsuć! Bardzo sobie cenię obecność - dziękuję-zapraszam- uradowana - baba
Rekomendowane odpowiedzi