Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 kość odrapana z mięsa niezbyt dokładnie zimna woda na cal ponad ulubiony garnek jeszcze niekompletny dodam marchew seler pietruszkę chrusty rozważnie rozpalę w ogień niech się wodzionka rozgrzewa jeszcze soli i pieprzu do smaku suchy chleb obok jednego talerza gotować na wodzie to sztuka nie musimy się najeść do syta wystarczy zapach gorącej pary by dokuczliwy głód poczuć od nowa Marlett oraz Sosna
Dominika M. Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 hmm, więc tak: po pierwsze, to każdą zupę gotuje się na wodzie (chyba, że się mylę:), a po drugie wodzionka to raczej nie na "niezbyt dokładnie odrapanych z mięsa kościach" i raczej bez takich rarytasów jak marchewka czy pietruszka, o selerze już nie wspomnę. Chyba, że to jakaś królewska wodzionka :) pozdrawiam serdecznie :)
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dominiko! To nie jest przepis na wodzionkę:) Niech się gotuje, nabiera smaku. Dziękujemy za koment. PozdrawiaMy.
HAYQ Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Smakowicie, aż zapachniało uczuciem. Świetna, mistrzowska puenta. A zupka mniam :) Pozdrawiam
IN Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 pamiętam! pamiętam! - z poczekalni ;) może i wodzionka, ale za to para jaka eromatyczna! - uuu.... zgłodniałam :)))
kaja-maja28 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 ala rosół z grzankami:) dwiema głód jak cholera;) ale oboje najeść się trzeba:) Pozdrawiam milutko
Sylwester_Lasota Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 a biedny cygan sam... na gwoździu... ech. pozdrawiam serdecznie ;)
Judyt Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 wystarczy zapach gorącej pary chyba najlepsze z tego jedzienia pozdr.ciepło
Marusia aganiok Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 czytałam wczoraj i wróciłam dziś po obiedzie i na pewno wiem, że zapach powoduje zamieszanie:)) Ciekawy temat:)) Pozdrawiam.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 HAYQ można wypieścić taką spakowitość i pointę dziękujeMy
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 pod parą? hiiiiiiiii zdrowia
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 kaja-maja28 jedną łyżką :):):) jeść wypada
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Sylwester Lasota pyszne nawet z takiego gwoździa :)
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wystarczy zapach gorącej pary by dokuczliwy głód poczuć od nowa :)
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Marusia aganiok zamieszać trza by zapachniało! ):):):)
Judyt Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wystarczy zapach gorącej pary by dokuczliwy głód poczuć od nowa :) a co na obiad? pietruszka?
zak stanisława Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe właśnie miałam to napisać bo zupki zapach doleciał do mnie cmok MS duet
Pancolek Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Duecie, bardzo sprawnie, wręcz misternie. Faktycznie pointa siłą wiersza - taka nutka romantyzmu wisi w powietrzu, z urzekającą subtelnością. Przynajmniej tak czytam ;) + Pancuś
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wystarczy zapach gorącej pary by dokuczliwy głód poczuć od nowa :) a co na obiad? pietruszka? Trzeba uważać co się warzy. PozdrawiaMy.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe właśnie miałam to napisać bo zupki zapach doleciał do mnie cmok MS duet Dziękujemy.Zawsze mile widzimy gości. PozdrawiaMy.
Rekomendowane odpowiedzi