Kathrineoberd Opublikowano 4 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Kiedy zza ciężkich Jak ołów Posiwiałych starością Obłoków Jak tajemnica Zza kurtyny wspomnień Wyłania się... Królewska potęga Nocy Wraz z zapachem Wypalonego ogniwa Chcę wyrwać się... Z żelaznych kajdan Zwątpienia Wzburzonym Jak fala myślom Z powodu słów Raniących silniej Aniżeli miecz Szukam odpocznienia Z oczu Co jak ze złocistej stągwi Sączą dobroć Jak włoskie wino Spijam Ostatnią kroplę Tego co we mnie Zagineło W ciemności Smutku żalem posrebrzanej Szlachetnej chęci Jak stal Bycia silną Kroczę przed siebie W czeluści niepewności Wyzwań Dnia przyszłego Łzawą mereżką Żegnam wszelki smutek Upodlona... Jak niewinny skazaniec W średniowieczu myśli Potępiona Tymi co nie rozumieją Wołania w milczeniu W świetle promenady Serca Dobijam do mojej Przystani... Nie udawając Nikogo innego Jestem tylko człowiekiem... Kathrineoberd ------------------------------------------------------------------- *hominem te memento-pamiętaj,że jesteś tylko człowiekiem
M._Krzywak Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Jakbym w łeb dostał cegłą. Idę się wykąpać...
JacekSojan Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 powiało kalką lekturową, pewnie z powodu tych literackich bardzo zwrotów: - "królewska potęga nocy"; - "z żelaznych kajdan zwątpienia"; - "Wzburzonym Jak fala myślom Z powodu słów Raniących silniej Aniżeli miecz"; - "W ciemności Smutku żalem posrebrzanej"; - "Kroczę przed siebie"; -"W czeluści niepewności Wyzwań Dnia przyszłego"; -"W świetle promenady Serca Dobijam do mojej Przystani..." ----------to papier; tylko papier; J.S
Rekomendowane odpowiedzi