dz_re Opublikowano 28 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 nad nami pęknięty kawałek żelaznego nieba obok poluzowana smycz gryzącego słowa gorzej niż przedtem było piętro a tych co podawało rękę mniej bo rozsychaliśmy się zgodnie z przepisem wilgotniały spiże i nawet krótko martwa natura przykryta listem gończym ale niczego nie żal tylko ptakom puścił lut na resztę zabrakło odwagi
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Ciekawe Uporządkowałeś trochę swoje kompozycje ;) Na pewno mi wadzi "tych co podawało rękę" (tych co podawali?), ale może to celowe?, bo wiersz zbudowany jest na jakimś rytmie mechanicznym (sporo jednosylobowych cząstek). Jednak "spiże umęczonych oczu" - nie przejdą ;) spiże oczu? co to u diaska? Końcówka jest ładna i czytelna. Na razie raczej się domyślam sensów (w biegu - nie mam czasu teraz na analizę, sorry) ;0 pzdr. b
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Najbardziej mi się podoba przewrotna kolokacja tytuł - wymowa.
ava mirabell Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie często można napotkać taki oryginał, temat miłosny powinien być dobrze i 'świeżo' uchwycony, jednak czy do końca tak? tytuł sugeruje dążenie do przemiany w metal, pierwiastek, czytam dalej o stopach, odbierając je jako negatyw - one męczą oczy, są 'nieczyste' sztuczne, więc dalekie od natury, ideału, hmmm; z tymi ptakami - wybacz, ale przegięte; co im puściło? spoiwo jakieś? i tu mam dwa pomysły; albo nakakały - ooo! fuuuj, lub też peel ukrył ejakulację - w locie? i dlaczego w liczbie mnogiej te ptaki? widać temperaturę uczuć, fajne m.forki ( smycz, rozchyły, list gończy ) jednak dla mnie za gorące, za duszne - jak w hucie ;] subiektywny odbiór czytelnika, sorki ;) pzdr; sdcznie:) zw - sze ))) a.m.
dz_re Opublikowano 2 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Witaj Bogdanie! Wiedziałem, że nie przepuścisz mi tych "spiży umęczonych oczu", bo to zbyt tani chwyt, no i nie Twoja szkoła :) ...poprawiłem nieszczęsny wers Pozdrawiam serdecznie
dz_re Opublikowano 2 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem, że sztuczny to zabieg, ale nic innego nie przyszło mi na myśl... Dzięki za zaglądnięcie. Pozdrawiam
dz_re Opublikowano 2 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie często można napotkać taki oryginał, temat miłosny powinien być dobrze i 'świeżo' uchwycony, jednak czy do końca tak? tytuł sugeruje dążenie do przemiany w metal, pierwiastek, czytam dalej o stopach, odbierając je jako negatyw - one męczą oczy, są 'nieczyste' sztuczne, więc dalekie od natury, ideału, hmmm; z tymi ptakami - wybacz, ale przegięte; co im puściło? spoiwo jakieś? i tu mam dwa pomysły; albo nakakały - ooo! fuuuj, lub też peel ukrył ejakulację - w locie? i dlaczego w liczbie mnogiej te ptaki? widać temperaturę uczuć, fajne m.forki ( smycz, rozchyły, list gończy ) jednak dla mnie za gorące, za duszne - jak w hucie ;] subiektywny odbiór czytelnika, sorki ;) pzdr; sdcznie:) zw - sze ))) a.m. Avo droga, oczy zabrałem z tekstu, za bardzo raziły. ... a ptaszyska są realne, puścił lut dlatego, bo są wykonane z metalu, stoją obok palemki w pewnym domku. ...może będę miał okazję kiedyś pokazać .;) Pozdrawiam
ava mirabell Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie często można napotkać taki oryginał, temat miłosny powinien być dobrze i 'świeżo' uchwycony, jednak czy do końca tak? tytuł sugeruje dążenie do przemiany w metal, pierwiastek, czytam dalej o stopach, odbierając je jako negatyw - one męczą oczy, są 'nieczyste' sztuczne, więc dalekie od natury, ideału, hmmm; z tymi ptakami - wybacz, ale przegięte; co im puściło? spoiwo jakieś? i tu mam dwa pomysły; albo nakakały - ooo! fuuuj, lub też peel ukrył ejakulację - w locie? i dlaczego w liczbie mnogiej te ptaki? widać temperaturę uczuć, fajne m.forki ( smycz, rozchyły, list gończy ) jednak dla mnie za gorące, za duszne - jak w hucie ;] subiektywny odbiór czytelnika, sorki ;) pzdr; sdcznie:) zw - sze ))) a.m. Avo droga, oczy zabrałem z tekstu, za bardzo raziły. ... a ptaszyska są realne, puścił lut dlatego, bo są wykonane z metalu, stoją obok palemki w pewnym domku. ...może będę miał okazję kiedyś pokazać .;) Pozdrawiam i wszystko na miejscu :) pozdrawiam; bezokazyjnie ))) zw - sze a.m.
Rekomendowane odpowiedzi