Jimmy_Jordan Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 gołębie jak ludzie dźgały po skroniach trzy dni kurowaliśmy się z Ambrożym dworzec centralny z planetą wirował „przedobrzył” rzuciłaś mi na odchodnym trzy dni biblijne spływały w zaułki gawrony skrzekiem po wietrze jak ludzie w pociągłych peronach psychozy żółkły Ambroży słuchał wśród piór coraz trudniej słów ziarno w głowach wróbel z niego jak człowiek całą pamięć wydobył i z chlebem asfaltu kąsał trzeciego dnia kuły tylko te małe lecz tak że Ambroży złożył się w pląsach ledwo żywy zdążył jeszcze wykrzyknąć że trzy dni wstecz cię dryfował pod ramię pewnie nie rozdałby ciała chodnikom gdybyś przez moment mówiła wyraźniej
allena Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 skrzek się skojarzył z żabim skrzekiem; ale może tylko mnie?:) a.
Jimmy_Jordan Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hm, a jak jeszcze mogą robić ptaki? ;) pozdrawiam i dziękuję Jimmy
allena Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hm, a jak jeszcze mogą robić ptaki? ;) pozdrawiam i dziękuję Jimmy gawrony skrzeczały - może tak? albo gawrony krakaniem...:) a
Jimmy_Jordan Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hm, a jak jeszcze mogą robić ptaki? ;) pozdrawiam i dziękuję Jimmy gawrony skrzeczały - może tak? albo gawrony krakaniem...:) a krakaniem bliżej, ale nie w rytmie :) w każdym razie wbiłaś mnie na dobry trop, będę szukał słonecznie pozdrawiam Jimmy
Judyt Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 To co mówisz niech będzie pełne treści. I niech nie wychodzi z twoich ust żadne słowo zawieszone w próżni i pozbawione znaczenia. Św. Ambroży zdaje się że potrzebuje konkretów jak po chodniku idzie pozdrawiam ciepło
Jimmy_Jordan Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ładna interpretacja, pewnie dopuszczalna, choć imię ambroży to dzieło przypadku, żadnych uwag co do treści Judytko? pozdrawiam Jimmy
Judyt Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ładna interpretacja, pewnie dopuszczalna, choć imię ambroży to dzieło przypadku, żadnych uwag co do treści Judytko? pozdrawiam Jimmy e tam przypadku uwagi by były ale nie czas pozdrawiam ciepło
Judyt Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ładna interpretacja, pewnie dopuszczalna, choć imię ambroży to dzieło przypadku, żadnych uwag co do treści Judytko? pozdrawiam Jimmy e tam przypadku uwagi by były ale nie czas pozdrawiam ciepło
HAYQ Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Tak myślałem co by tu zaradzić z tym skrzekiem i ciężko coś wymyślić, no chyba, że na krzyk zamienić. Nic oryginalnego, ale z braku lakutrzy dni biblijne spływały w zaułki gawronie krzyki po wietrze jak ludzie w pociągłych peronach psychozy żółkły Ambroży słuchał wśród piór coraz trudniej Wiersz bardzo mi się podoba i sporo jest w nim ciekawych momentów. "pociągłe perony", "pożółkłe psychozy" - super. Pozdrawiam.
Jimmy_Jordan Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o dziękuję, dziękuję teraz tylko zobaczę czy gdzieś się krzyki nie będą powtarzać i wstawiam. fajnie że podpasowało pozdrawiam Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 hm, byłoby subtelne powtórzenie z wykrzyknął. zdecydowałem się zatem ostawić ową dwuznaczność, jeżeli ktoś zobaczy skrzek ostatecznie może wziąć to za metaforę (tylko gdzie wepchnąć żabę - sic!) pozdrawiam gorąco wszystkich pomocnych Jimmy
Rekomendowane odpowiedzi