Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Łukasz Jasiński Ano, jeżeli się na ten Twój tomik tak bardzo powołujesz, to należałoby jednak podać dokładniej, jakie to konkretnie było Liceum, data wydania itd. Na razie autentyczność tego tak zwanego "białego kruka" pozostaje wątpliwa.   Dla informacji. Pracę magisterską nie pisze się na podstawie jednego wiersza. Wiem coś na ten temat, bo także taką pisałem.  
    • ona zostawiła   mu serduszko   a on jedynie to   na co było go najwyraźniej stać   emotikonkę z uśmiechniętą buźką      
    • @violetta   Imperare sibi maximum imperium est    Łukasz Jasiński 
    • @BITTERSUITE Uważam że taki portal - forum ...jest jak codzienne spotkanie autorskie... Czytelnik czyta ( w tej sytuacji ja) i w każdej chwili może zadać autorowi pytanie odnośnie jego twórczości .    Ps. Nie odnośnie definicji .. a metafory którą zastosował posługując się w tym przypadku "suchego deszczu"   Objaśniając swoją koncepcję i zamysł okazał Pan szacunek do czytelnika. Pisze Pan ciekawie i jest otwarty na dyskusję w której czuć kulturę i życzliwość.   Pozdrawiam i szerokiego pisania

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Bardzo mi miło, Marku, bo jak wiesz, prawie nie znam Warszawy i zupełnie nie wiedziałam, czy spodoba się to właśnie komuś takiemu jak Ty. Mój tata był na przymusowych pracach polegających na pozyskiwaniu cegieł na odbudowę stolicy. Wożono ich pociągami po Polsce jak więxniów, nie chciał zbyt o tym opowiadać, bo w końcu uciekł i nie chciał by ktoś pociągnął za to go do odpowiedzialności jak wroga narodu. Bo po prostu ratował swe życie wtedy. Niezbyt to pasowało mi do Mieszkania na Mariensztacie czy Na prawo most, na lewo most i innych melodii z obrazkiem roześmianych ludzi, które widziałam w telewizji. Ale dumny był oczywiście niezmiernie i przywiózł nawet zdjęcie na tle zamku, już po latach. Pozdrawiam serdecznie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

A za serduszko dziękuję @MIROSŁAW C. :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...