Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Waldemar_Talar_Talar 14 679
pająk pod sufitem śpi
kociak pomrukuje
pies łapką
sie bawi
okiennica z oknem
rozmawia drzwi
podsłuchują
śmiejąc się
obok kredensu
stoi zapomniana
tęsknota w której
myśl się tli
widzą to gwiazdy
pocieszają ją że
każda chwila
duszę ma
prędzej czy później
coś komuś się uda
że zapomnienie choć
boli sens ma
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez m1234 · Opublikowano
Epoka. Kolejna epoka i stos. Kolejny stos, lecz ten sam ogień. Rozkład i porządek. Samospalenie. Na złość galaktyce. Na pohybel. Wznosimy radioaktywne miasta. Wieżowce-latarnie strzeliste totemy, nie sięgają nieba, nie przecinają chmur. Nie są wieczne. Wieczny jest popiół - diament w historii z drugiej strony lustra. Drążymy tunele. Krwiobieg metra przetacza cielesność do kaplic milczenia - galerii, gdzie święte są tylko puste ramy. Tam łatwe modlitwy pozbawiają czerwieni. Przynosisz mirrę i krzyk utraconego złota? Nie złożysz hołdu z kadzidłem w zębach. Z wściekłości tnij korzenie. Spijaj soki. Bądź czujny. Przykryty mniemaniem wzniosłych budowli i ważności dni, śpij z otwartymi oczami. Słyszysz tłum? To pomruk głodu obrzędów. Aby posiąść. Aby nie pytać. Przyćmić gwiazdy o których zapomnieliśmy. -
Przez mariusz ziółkowski · Opublikowano
@Leo Krzyszczyk-PodlaśZaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
mam tylko z tym problem. Pozdrawiam. -
Przez Waldemar_Talar_Talar · Opublikowano
pająk pod sufitem śpi kociak pomrukuje pies łapką sie bawi okiennica z oknem rozmawia drzwi podsłuchują śmiejąc się obok kredensu stoi zapomniana tęsknota w której myśl się tli widzą to gwiazdy pocieszają ją że każda chwila duszę ma prędzej czy później coś komuś się uda że zapomnienie choć boli sens ma -
Przez kollektiv · Opublikowano
@iwonaroma kilka dni temu chodziłem po katakumbach Kapucynów w Palermo... Zatem potwierdzam, ze skórą człowiekowi bardziej do twarzy... -
Przez lovej · Opublikowano
Płonę twoją miłością Dziś, jutro, pojutrze, na zawsze ty W jednej chwili moje serce zostało splątane z Twoim marzenia stają się rzeczywistością W moich ramionach stoisz tutaj, teraz ze mną Będziemy tańczyć do melodii miłości Będziemy tańczyć w rytm naszych serc Ten taniec nawet diabeł nie jest wstanie odebrać W tym tańcu tez i podłoga zapłonie Siła miłości jest wielka Wszyscy będą nam zazdrościć tej miłości Och i achy będą od innych słychać , a my nadal będziemy płonąć w miłości Nasza miłość rozkwita jak wiosenne kwiaty Lovej . 2025-02-13 Inspiracje. Zazdrość ludzka
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne