Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

woda

słodkie usta-
przełyk-

słowo się zapada
żołądek-
strawione-
dowdoawadowwwodawoadd

okrzyknięte zbawcą
we wnętrzu człowieka
zmienia postać-
litery w miazdze

jelito cienkie-
9 m długości
3,5 cm szerokości
tunel
wyściełany strachem

jelito grube-
końcówka zmieniania

odbyt-
masa słów

bezwodnych

Gość Dawid Ciesla
Opublikowano

Obrzydliwy, obrzydliwy... zwłaszcza jelito cienkie wyścielane strachem hehe... (chyba nawet bardziej od 'masy słów') toteż nie mogę powiedzieć, aby tekst był przyjemny :-P
bardzo brutalnie nam Pan powiedział, co sądzi o wyniku trawienia, umysłowego, czy też całkiem normalnego. Źle to czy dobrze - nie mi osądzać, zresztą to poezja, więc i piękna i sensu i bezsensu i Bóg wie czego jeszcze w kupie można się doszukiwać biggrin.gif Mi się podoba oi tyle, że pierwszy raz w życiu czytałem wiersz o podobnej temtyce w takim wydaniu smile.gif Tak więc jest oiryginalnie pod względem formy przekazu. Treść to wiadomo - ciężko być stuprocentowo odkrywczym, ale jest ok. Nie mogę powiedzieć, że w wierszu nic nie siedzi i że jest cienki jak to jelito, bo się posmiałem i było cacy smile.gif
pozdrawiam

PS. Uwielbiam Metala... Pan też, sądząc po avatarze. Cały czas klepię w VR w dwójce biggrin.gif

Opublikowano

wiesz, Słoneczniku, ja nie twierdzę, ze nie jestem jego matką , ale ja jestem matką wyrodną... i niech tak pozostanie:)
to nie ja go głaskałam, nie stawiałam z nim pierwszych kroków, ja tylko byłam przy narodzinach... jak tam idzie ci nauka GO?
może miałbyś chęć ze mna kiedyś zagrać...?
pozdrawiam
Dziura W Moście:)

Opublikowano

Kiedyś oglądałem początek operacji związanej z jelitami i musiałem telewizor wyłączyć, ponieważ za chwilę miałem zjeść obiad...

P.S Ja też wcześniej nie czytałem wierszu o takiej tematyce. A co do metalu, to ja też od niedawna zaczynam słuchać, tyle tylko, że na razie gotyckiego.
Może jekieś zespoły poleci ktoś?

Opublikowano

Poezja przejawia się również w tekstach piosenek :)

P.S. Within Temptation mam już wszystkie piosenki, i jest to mój ulubiony zespół z tego gatunku.
Może przetłumaczę jakiś ich tekst, może to poezja właśnie :)