Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

" Wyrzuty "

Rekomendowane odpowiedzi

jeśli bawisz się w Pana Wulkana i wyrzucasz w siebie daleko to poza Tobą nikt nie ucierpi ale tu w obłudnika wstępujesz i niby "strojnisia" przed lustrem - ejjj - rycerze mieli zbroje - a Ty - myśli populistyczne - podnieś tę część hełmu co osłania twarz (nie wiem - jak to się nazywa - nie jestem znawcą) i spójrz prosto w oczy - do czego Cię zaprowadzi wzrok ... wiersz tego nie ujmuje

serdeczne pozdrówko W_A_R

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

spojrzenia spoza rozumu - spoza ludzkiego dogmatu ciała - tego nie ujmuje - proszę - nie przejmuj się tym co piszę - to tylko do zastanowienia i sugestiii zostawiam - wcale nie chciałem Cię rozdrażnić - jedynie rąbkiem mego nieokrzesania pokazać drogi spoza stanu bytu

serdeczne pozdrówko W_A_R

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witku wcale mnie nie rozdrażniłeś i nie masz za co przepraszać, a tak w ogóle to chciałem napisać: Aaaa!!! tzn bardzo trafne spotrzeżenie co do spojrzenia spoza rozumu - spoza ludzkiego dogmatu ciała. Do końca nie zawarłem tego w swoim utorze - to fakt. Dzięki.
Co do tych populistycznych myśli jako rycerzy moich to konkretnie chodzi o to, że właśnie one podtrzymują, chronia ( rycerz ) bohatera wiersza jeszcze przed popełnieniem samobójstwa ( "... myśl z czynem w zmowie jak tu skończyć z brudem " ), pomimo swego absurdu.

Pozdrawiam.