Magnetowit_R. Opublikowano 9 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 okryła swą nagość skromności rumieńcem rozcinając przestrzeń zwiewności poświatą musnąłem mgłą oczy i związałem ręce jej drżącym oddechem obawy przed stratą wessany w pędzące tornado rozkoszy wchodziłem głębiej w ścisk uczuć szaleństwa poprzez żar pragnienia i zamglone oczy dążenie dwóch światów do wspólnego jestestwa i wreszcie rozblask spazm i prąd przenika sekunda wieczności do końca przybliża lecz zaraz...to nie rozkosz, to trwa i nie znika kurwa, to ból okropny w okolicach krzyża! wiek i lenistwo, takie są wyniki siedząca praca i brak gimnastyki
Judyt Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 zatem ćwicz przekornie pozdr. ciepło
Mr.Suicide Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 okryła swą nagość skromności rumieńcem rozcinając przestrzeń zwiewności poświatą musnąłem mgłą oczy i związałem ręce jej drżącym oddechem obawy przed stratą wessany w pędzące tornado rozkoszy wchodziłem głębiej w ścisk uczuć szaleństwa ---> o jedną zgłoskę za mało. poprzez żar pragnienia i zamglone oczy dążenie dwóch światów do wspólnego jestestwa ---> tu z kolei o jedną za dużo. i wreszcie rozblask spazm i prąd przenika ---> znowu zjadłeś zgłoskę. ten neologizm to żart ? sekunda wieczności do końca przybliża lecz zaraz...to nie rozkosz, to trwa i nie znika ---> zapomniałeś o średniówce ; o zgłoskę za dużo. kurwa, to ból okropny w okolicach krzyża! wiek i lenistwo, takie są wyniki siedząca praca i brak gimnastyki ---> w pierwszym wersie strofy znowu zapomniałeś o średniówce ; o zgłoskę za dużo. kolejne wersy mają teoretycznie po 11 zgłosek i w tym samym miejscu średniówkę. nie uważasz jednak, że skoro już rymujesz, to wiersz powinien mieć w każdym wersie tyle samo sylab oraz w tym samym punkcie średniówkę ? pomyślałbym czy by nie nadać utworkowi tytułu Zoned i przenieść do Z. momentami żartobliwie /5 ostatnich wersów/. generalnie jako całość moim zdaniem nie prezentuje się to zbyt ciekawie. to nie na Twoim poziomie. pozdrawiam
Magnetowit_R. Opublikowano 10 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 judyt to peel ma problemy. wiecej niz cwicze byloby niezdrowo;) Mr. Suicide - tytul odnosi sie do samego faktu umieszczenia tegoz utworu. kiedys sobie go machnąłem po prześledzeniu dyskusji na forum. to nie moja dziedzina. dzieki za komplement i uznanie wlasciwej mojej tfu!rczosci za trzymającej poziom (jaki by on nie byl). pozdrawiam
Judyt Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 znaczy peel Magnetowit wyjaśnia taaa:) pozdr.ciepło
Rekomendowane odpowiedzi