Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po podłodze z lustra
ściekają słowa
filiżanka na stole
jeszcze ciepła tobą

to tutaj
umierałam na niebiesko
chcąc być twoim
kimkolwiek

zniknę
powiedz tylko
jak się gubi ciszę

i
jak wymazać
jak ciebie

żeby już

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

' żeby już ' tak dobrze nie ma. wymaga czasu, niestety,
skrót: omdleć jak najszybciej z innym - na różowo.

teraz poważnie;

zostawiłabym trzy zwrotki,
czwarta zbędna, nic nie wnosi, bo miłóść, rozstanie i 'oczywista oczywistość '- w drodze do zapomnienia.
plusik malusik;)
mocno pzdr;)
zw - sze a.m.
Opublikowano

wychodzi na to, że pomieszczenia nazywane kuchnią miało istotny wpływ na podmiot liryczny.
to przecież tu 'umierałam na niebiesko' jak nam oznajmia peelka. pragnie ona wymazać wszelkie
wspomnienia związane z pewną osobą, o której niestety niewiele możemy wywnioskować
z wypowiedzi podmiotu. prawdopodobnie doszło do rozstania pomiędzy dwiema osobami.
przekaz jest czytelny, jak bym jednak jeszcze trochę popracował nad warsztatem. polecam
dział W.

pozdrawiam.

Opublikowano

po podłodze z lustra
ściekają słowa
filiżanka na stole
jeszcze ciepła tobą

to tutaj
umierałam na niebiesko
chcąc być twoim
kimkolwiek

powiedz
jak się gubi ciszę

Ja bym tak skrócił. Jak na debiut - nieźle. Wyciąłem nieznośne frazy. Na mój gust to świeża sprawa, stąd to 'przeholowanie'.

Pancuś

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @hania kluseczka Aaaa, ok. Konkursiki lubię, ale tylko wewnątrzporortalowe. Na globalne jestem za maleńka w słowie :) W życiu napisałam chyba 2 albo 3 erekcjato i to na e-po właśnie, tak że ten...

Poczytam Twoje, może coś mnie zainspiruje :)   Trzymaj się ciepło :)))
    • @Alicja_Wysocka Dziękuję. @Sylwester_Lasota Dziękuję.    

Stoję z transparentem, ale nie zamierzam się podpalić. Cóż..  Lepiej dmuchać, niż chuchać :)  
    • @Robert Goraj  naprawdę nie wiesz co to oznacza? Ale ok. To nie dziubek tylko gwiazdka, a w nawiasach oznacza to - znicz. Wirtualny znicz. Nie jestem tam jakimś korektorem- tylko amatorem-pisanie wierszy to hobby. Ale dobra.    i fen nie  chwyta za poły sukienki. Coś w tym stylu  środek ograniczyłabym słowo kamienny- albo zastosowałabym synonimy- wyrazy bliskoznaczne. Ludzie przystają, gubią wzrok- usunęłabym w cierpieniu Reszta jak dla mnie bardzo dobra a końcówka- doskonała. ( skróciłabym wiersz- ale to jest Twój wiersz- nie mój- więc miej swój styl.   Robert nie wiem czy pomogłam.  
    • niedbale porzucona samotna po przejściach lekko sfatygowana bez perspektyw na przyszłość póki nie dostrzegły jej oczy chwilę później dłonie wzięły ją w ramiona westchnęła przewróciła kartkami szczęśliwa i pozwoliła zabrać się gdziekolwiek by wspólnie przeżywać przygody      

• @Annna2 Annno, dziękuję że przeczytałaś mój wiersz. Jako "początkujący" w tej dziedzinie bardziej oczekuję konstruktywnej krytyki. Takiej, po której westchnę, no ma dziewczyna rację i to zapamiętam sobie. Czytałem Twoje wiersze i Ci ufam. Szczególnie zależy mi na tym wierszu, gdyż z przyjaciółmi zamierzamy taki pomnik Kamiennej Matki zbudować. Zainspirowało nas zdanie, że Matka jest jak pomnik którego jeszcze nie ma, a już jest gotów. Serio, zakładamy fundację i będziemy zbierać pieniądz. Ale to jest zupełnie inna historia. Więc bardzo proszę o parę wskazówek dotyczących wiersza, bo chcemy go dołączać do próśb, listów czy maili. Było by super. Zależy nam bardzo, aby ten wiersz jako wizytówka Fundacji był na przyzwoitym poziomie. Pomóż, Karma, to cudowne stworzenie, lubi wracać. A, i jeszcze, nie bardzo klapuję o co chodzi w tych nawiasach z dzióbkiem i gwiazdką w środku. Hej, serdeczności.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...