Jimmy_Jordan Opublikowano 26 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 otoczmy się jak skrzypce na mrozie północy zachłannie kalafonia ciemna kołdrę z twarzy rozkopie pląsami przeciągle czy bywasz pełna gdy I AM w tobie drewno włóczy zwiedzanie drzazg w smyczki przeciągle doświadczamy tarzając się w żużlach dach sczerniał arpeggio sępia biel nadniebna rwie wariactw ułożeniom brak pełni zapełniam rzadko kiedy nikt nas nie widzi jak on ten księżyc skrzypek na dachu: „gdybym był bogaty też byłbym zapełnił” i skacze
Mr.Suicide Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 jako że jestem z Lublina na myśl mi przychodzi /II awangarda ( lubelska ale i wileńska)/ Czechowicz. momentami patos po prostu razi. biorąc jednak pod uwagę fakt, iż Autor stylizował język podmiotu lircznego na ten, jakim posługiwali się twórcy II awangardy mogłoby to w zasadzi ujść bez większego echa. niemniej jednak fragmenty, które zaraz zacytuję zgrzytają, trącają jak na ten okres /mimo wszelkich, jakkolwiek szczere by za - miary Autora nie były/ o banał. otóż :kalafonią cienia kołdrę z twarzy pląsami rozkopie gdy bywasz pełna gdy bywam w tobie sępie białko naniebne w wariactw ułożeniach niemniej jednak forma, układ graficzny strof wygląda bardzo estetycznie, co mnie się osobiście podoba. jeżeli ponadto chodzi o przekaz - jestem za i na tak ;) pozdrawiam.
adolf Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 przekaz na tak; forma -->czy chesz żebym dostął oczopląsu, o godzinie trzeiej rano naprawdę słabo już widze a tu taki uklład ;-) forma bardzo na tak.. pozdrawiam ps zpaowiedziana przerwa nadhodzi...już kilka dni może godzin ;-0
Stefan_Rewiński Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Ciekawe Jimmy, ciekawe.
Jimmy_Jordan Opublikowano 26 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak w świetle dziennym widzę ;) ale tu winowajczynią późna godzina Panie Samobójstwo, człowiek nie poczytuje wtedy banału, jakoś to zmienię pozdrawiam i dziękuję Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 26 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobra już z tą przerwą ;p nie nalegam, przynajmniej się coś dzieje po nocach. pozdrawiam i dzięki Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 26 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. poprawię pozdrawiam Jimmy
Rekomendowane odpowiedzi