Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Annna2 No dobrze Aniu. My tutaj piszemy dla przyjemności. Każdy pisze jak umie i lubi.   Ale czy nie jest czymś fantastycznym, że znajduje się tutaj ktoś kto otwarcie skoryguje nasze rozumienie ?   Naram-sin nikogo nie zabija. Nie zabija wiary człowieka w to jak pisze i wiary w to co pisze. On koryguje. Od nauczyciela można się wiele nauczyć. Jak się chcę.   W tym wypadku starał się uzmysłowić Przytuli35 aby patrzała na czytany tekst szerzej.  I człowiek rozsądny powinien zareagować i pomyśleć : może to moja słabość jest !!!   Naram-sin to nieprzeciętny gość jest. Warty najwyższego szacunku.   Wydaje mi się, że akurat Ty to podzielasz. Tobie bardziej chodzi o formę jego uwagi. Tutaj ja się nie wypowiem. Niezręcznie mi oceniać temperament czlowieka. Tym bardziej takiego którego cenię.
    • @Migrena Nie chcę więcej mówić, dziękuję za dobre słowo, wiele dla mnie znaczy. 
    • @MigrenaBardzo dziękuję! Do Andrzeja Brychta zajrzę. Jak zwykle przesadzasz z pochwałą. Pozdrawiam. :) @Annna2Jak przeczytałaś w opowiadaniu, Monika wyszła i nie chciała tego słuchać. Nie jestem narratorem wszystkowiedzącym. To opowiadanie jest swoistym zapisem relacji kogoś mi bliskiego, bezpośredniego uczestnika owej konferencji. Oczywiście zmieniłam nazwę miejscowości, w której była konferencja, imiona i nazwisko Wolfganga. Jest zbyt znane. Poza tym, "Wolfgang" jest historykiem, dyrektorem pewnego muzeum w Niemczech i nie zajmuje się historią Warmii i Mazur.  A co do Twojego pytania - niewiele rodów junkierskich, czy osób z ich kręgów zachowywało sie tak jak   Marion Gräfin von Dönhoff, ale takie przypadki też były. Niestety, tylko jednostkowe.     
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witam - ja też lubię tę porę - dziękuje za czytanie i miły komentarz -                                                                                         Pzdr.wakacyjnie.
    • @Robert Witold Gorzkowski  Robert ciekawie czy teraz widząc jakie argumenty są używane by wciąż atakować to Chmielnicki poszedłby wtedy do cara? A i tak posłów car przeczołgał też wtedy- długo przetrzymał ich w przedsionku Ale pewnie zrobiłby
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...