Przemysław Mańka Opublikowano 16 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Patrz ja maluje tobie paznokcie Przy dojrzalej kwitnącej jabłoni Kiedy płatki miały jeszcze sens Dotykając ust w smak serca Nie ma już we mnie maja Burz huczących nad dachem życia Kwitnących lasów zapachu Z wymalowaną trawą jak życie Spoglądając za odległy czas Szukam cię w szczypcie powietrza W cząstce wiosny kiedy do mnie wrócisz Z wylaną ciszą która ogarnie ciała Wymaluj mnie bzem wymaluj kwiatami Wszystkim co daje szybować motylom I tobie w pobladłej ciszy poranka Kiedy jak rosa trawę ciebie pochłonę
JacekSojan Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 no to zażyłeś mnie z Mańki; wiersz do działu początkujących a nawet do Warsztatu; J.S
Przemysław Mańka Opublikowano 17 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Czy wiersz pisany zimą musi od razu trafiać do warsztatu ?
JacekSojan Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o to należy zapytać Wałęsę, jednego z mędrców Europy; życzę powodzenia...
Gość Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 słów ci trochę brakuje poczytaj jakieś dramaty
zdzisław dyrman Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Finałowa zwrotka przynajmniej sprawna składniowo. Wiele jest nieporadności w Pana pisaniu, tak jakby miał Pan problemy z poprawną składnią, ze znajomością natury powiązań składniowych i stylistycznych. Trudno takie rzeczy wyjaśniać w komentarzu. Cały tekst jest też słaby pod względem bogactwa językowego. Proste słownictwo, niezgrabne środki stylistyczne. Widać, że Pan zaczyna, stąd sugestie przedmówców, by publikować w P, albo w warsztacie. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi