Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Exlotus

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie się podoba. Dziwna konstrukcja - tylko jeden czasownik, a i ten w pozycji inwersyjnej, ale to jest chyba celowe, bo obrazy (ile tu przymiotników!) mają budować nastrój i przekaz - jakiegoś pobojowiska (raczej idei niż materii).
To nie jest wiersz o kotku, kolego Krzywak ;D
pzdr. b
ps. autora się uprasza o wytłumaczenie tytułu (google na nic ;)

Kai - pamiętam Twoje wiersze, zawsze były takie delikatne,
ulotne, zawieszone w innej przestrzeni. ten też jest zupełnie
inny od tego, co proponują nam inni autorzy. niestety
jeszcze nie do końca go rozumiem. exlotus - jak exodus?
hmm...i ta kotka, jakby w opuszczonym, starym domu.

wrócę tu jeszcze.
pozdr. a

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Super ujęte, spostrzeżone :) Będą jeszcze inne planety? Zajmowałam się kiedyś hobbystycznie astrologią, wiele można skorzystać, zrozumieć :) Mam córkę Bliźniaka i jeszcze jej planety dodatkowo ułożone w tzw.huśtawkę... Boże, co to było za skakanie! :) Teraz nieco się uspokoiła (w miarę lat ascendent się ujawnia a ma go w Pannie) ale mimo to huśtawka jest widoczna ;) Pozdrowionka   
    • @andreas   Filozofia to z greckiego mądra wiedza i jest ideą - ją stworzył Platon, logikę - Arystoteles i geometrię - Pitagoras, mówiąc w ogólnym - skrócie, jeśli chodzi o posiadanie wątpliwości - one z kolei prowadzą do utraty pewności siebie i woli - walki, a to z kolei prowadzi do nieświadomego niewolnictwa własnego jestestwa - Ciała i Umysłu i Duszy - (CUD-u - trzy pierwsze litery) - Potrójnej Harmonii.   Łukasz Jasiński    @Domysły Monika   Noc Kupały, a raczej: noc świętojańska będzie w czerwcu na warszawskiej Skarpie Wiślanej u podnóża Nowego Miasta - byłem tam kilka razy, wolę towarzystwo rodzimowierców - tańce przy ognisku, picie miodu pitnego i wolną miłość - seks bez żadnych zobowiązań, jasne: Słowiańscy Poganie dbają o higienę osobistą i o tym samym nie mogę powiedzieć o sektach monoteistycznych - judaizmie, chrześcijaństwie i islamie - nieogolone miejsca intymne, otyłość od obżarstwa, brak uzębienia i czarny ubiór - on ukrywa brud, zresztą: czarny kolor to zły kolor, według Policji - towarzystwo rodzimowierców nie jest żadną sektą i nikomu nie zagraża.   Łukasz Jasiński 
    • @Leo Krzyszczyk-Podlaś Zgadzam się z Tobą w 100%! Dziękuję za przeczytanie i komentarz. Pozdrawiam

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Jacek_Suchowicz Coś jakby 'zajadka' i gwóźdź programu - z miejsc odległych zeszły się w jedno... Chodź jeszcze to przemyślę. :)   Dziękuję, pozdrawiam. 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

czy mam się już bać, czy trochę później?? :)))
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...