Vanaheim Opublikowano 10 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 hej rudziutka czuję się wypunktowana (a te punkty są jak cieczkujące krowy) * punkt drugi więc myślę o roli kowboja punkt trzeci znowu piszę przerażona bo inaczej świętować nie umiem punkt czwarty chcę cię przelecieć, ojcze punkt piąty widziałam katyń i śmieję się z konserw idących na rzeź punkt szósty podniecił mnie pierwszy, mroźny klaps zimy punkt siódmy teraz czekam żeby chociaż ściana chciała na mnie się zwalić punkt ósmy dziura w czole w lipcu bywa myślącym traktorem punkt dziewiąty na oknie siadam od ostatniego razu punkt dziesiąty ani żadnej rzeczy która jego jest 20 X 2007
M._Krzywak Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Nie bezpiecznie odważny utwór. Ani liryczna komercja, ale też nie ambitne dzieło. I mam wrażenie, że ten środek powoduje,że nie ma punktu oparcia, bo nie jest to zły utwór, ale jakoś niedookreślony. Brawa za punkt 3,6, 8 i 9. Na plus. Pozdrawiam.
Stanisław Kamykowski Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 a ja w przeciwieństwie do Krzywaka uważam, że jest to utwór zły i już wyjaśniam dlaczego bunt buntem, i nawet zawarte zostały wersy godne dłuższej uwagi, ale dlaczego umieściłeś to w formie dekalogu? niezależnie od efektu jaki był zamierzony, wyraz buntu poprzez dość znaczące i ściśle ukierunkowane podejście do dekalogu jest wtórne, choćby do osób noszących czarne koszulki z nadrukiem i cieszących się, gdyż napisały na szkolnej łąwce trzy szóstki. nie ważne, czy jest to opis jakiegoś zjawiska, postawy, czy wprost mówi o poglądach ilub uczuciach peela. nie zależnie od treści staraj się by utwór miał ambicje być czymś twórzczym, a nie odtwórczym pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi