Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Alicja_WysockaZnam to, nawet osobiście. :))) Dziękuję za super poradę!

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Piotrowi Kuśmirkowi (żyj..)   Mój dom jest ze śmieci, na zewnątrz rosną metalowe drzewa, dzieci z papieru łakną szczęścia,  znikają mi z oczu na czekoladowych ścieżkach, i przepadają. Ja nie wychodzę z tego domu za często,  mam tam okna z poliwęglanu, które mają za zadanie chronić mnie przed bombami zrzucanymi przez złowrogich krasnali.   Po prawej Zeze, po lewej Zazie,  dziecko potrafi, znowu się pali.   Mój strach ma twarz Jerzego Wielachowskiego, ale zamykam oczy i tygrydygry znów beztrosko podskakuje na ogonie. A oni są mili i mili byli, gdy byłem jak BILLY; - MGLISTY miałem sen. A on stoi i krzyczy, słoik i naleśniki; a ja się wałęsam w te i wewte,  a on macha rękami mi, zasłaniają mi go mgły, a ja podbijam skórę w górę i straszę gołębie. I upadek na kamień głową z roweru, i odłamek w kolanie, i nie ma kolegów.    Świat się zmienił odkąd ścieli nasze drzewo z czerwonym żaglem. Świat stał się zły gdy spod korzeni wyszły krnąbrne skrzaty.  I wszyscy się rozeszli i nie ma już nikogo.              
    • @Roma

To nie moje myśli, tylko czyjeś słowa (naszej wspólnej znajomej z portalu). Cieszę się, że pozytywnie odbierasz moje nastawienie. A wpływ masz wyśmienity!

• akceptacja wymyka się uprzedzeniom
    • @Berenika97 Bereniko, świetnie oddany duch małego miasteczka i jego ciasnoty – ta satyra w lekkiej formie naprawdę robi wrażenie. Czyta się z przyjemnością!   No wiem jak to jest. Jak mieszka sama - pewnie nikt jej nie chciał jak on mieszka sam - pewnie żadna z nim nie wytrzyma jak dwie dziewczyny - to pewnie lesbijki jak dwóch facetów - na pewno geje,  itd. itp...    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...