Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jestem śmieciem
matczynym odpadem
przez żyłę wymiotuję
sercem wołam
że zostawić was
wszystkich chcę

pytasz jak dom
biało że strach
zero fajek
samotność dziś
jest kluczem do mordu

[sub]Tekst był edytowany przez Thomas Deszcz dnia 03-05-2004 01:00.[/sub]
[sub]Tekst był edytowany przez Thomas Deszcz dnia 03-05-2004 01:16.[/sub]

Opublikowano

Wiesz, trudno skomentować mi ten utwór.
Też mnie czasami dołek bierze... wtedy uciekam do jakiś zabawanych tekstów i to pomaga.

Na przykład ten mnie ostatnio bawi i każe zapominać o wszelkich ble ble sprawach. [3maj się i nie daj się - seweryn]

Długa historia punk-rocka

Pierwsi byli jaskiniowcy,
Tak jaskiniowcy to pierwsi punkowcy.
Nosili skóry i ciężkie buty,
Tańczyli pogo, polowali na mamuty.

Zgadnij czego Fred Flinston
Na kręgielni słucha z walkmana
Tak to przecież Sex Pistols,
Zawsze poznam te ryki Rottena.

Jezus kiedyś zapytany,
Potwierdził, że on też nosił glany,
Chociaż w glanach w Palestynie
Za gorąco jest nawet w zimie.

Zgadnij jaką kasetę
Kupił Judasz za swoje srebrniki,
Tak to przecież Dezerter.
Po trzydzieści chodziły ich płyty.

Ostatnio w polskim parlamencie
Marszałek posłom rozdał po skręcie.
Lewica, prawica wcześniej nastawione wrogo
Teraz wspólnie tańczą pogo.

Zgadnij czego Andrzej Lepper
Na solarium słucha z walkmana
Tak to przecież Leniwiec
Z nowej płyty "Uprzedzenia".

Długa historia punk-rocka - Leniwiec
płyta "Uprzedzenia"

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @MIROSŁAW C.  tak to prawda. I cytat też bardzo dobry. Świat jest wywrócony do góry nogami dzięki
    • Zaprosił mułłę słynnego w Tule hodowca mułów na świeże mule. Uczony nosem swym czułem ocenił: "Mule czuć mułem, a dennych potraw nie jem w ogóle".
    • Kładę się bezwładnie jak kłoda, droga z żelaza, czarna owca pod powierzchnią bałagan, para, hałas. Stukot setek średnic, mimikra zjełczałego stada, przedział, raz dwa trzy: nastał dusz karnawał. Chcą mi wszczepić swój atawizm przez kikuty, me naczynia, czuję dotyk, twoja ksobność, krew rozpływa się i pęka, pajęczyna przez ptasznika uwikłana- dogorywam. Stężenie powoli się zmniejsza, oddala się materia. Rozpościeram gładko gałki, błogosławię pionowatość, trzcina ze mnie to przez absynt, noc nakropkowana złotem, ich papilarne, brudne kreski, zgryz spirytualnie wbity na kość, oddalają mnie od prawdy, gryzą jakby były psem! A jestem sam tu przecież. Precz ode mnie sękate, krzywe fantazmaty! Jak cygańskie dziecko ze zgrzytem, byłem zżyty przed kwadransem, teraz infantylny balans chodem na szynowej równoważni latem.
    • kiedy pierwsze słońce uderza w szyby dworca pierwsze ptaki biją w szyby z malowanymi ptakami pomyśleć by można - jak Kielc mi jest szkoda! co robić nam w dzień tak okrutnie nijaki?   jak stara, załkana, peerelowska matrona skropi dłonie, przeżegna się, uderzy swe żebra rozwali się krzyżem na ołtarza schodach jedno ramię to brusznia, drugie to telegraf   dziury po kulach w starych kamienicach, skrzypce stary grajek zarabia na kolejny łyk wódki serduszko wyryte na wilgotnej szybce bezdomny wyrywa Birucie złotówki   zarosłe chwastem pomniki pamięci o wojnie zarosłe flegmą pomniki pogromu, falangi ze scyzorykami w rękach, przemarsze oenerowskie łzy płyną nad kirkut silnicą, łzy matki   zalegną w kałużach na drogach, rozejdą się w rynnach wiatr wysuszy nam oczy, noc zamknie powieki już nie płacz, już nie ma kto słuchać jak łkasz i tak już zostanie na wieki
    • @Migrena to takie moje zboczenie które pozostało po studiach fotograficzno-filmowych. Patrzę poprzez pryzmat sztuki filmowej i w obrazach fotograficznej - z moim mistrzami Witkacym i Beksińskim. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...