Tomasz Pakulsky Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 chciałbym wiedzieć, że nie czujesz bólu, który co dzień wewnętrznymi korytarzami spaceruje.. przechadza się.. i zasiada. odpoczywa w samym centrum miejsca gdzie smutek nie jest mile widziany. zatrzymując kogoś w pełnym biegu bez pośpiechu do szczęścia w pewności, w przekonaniu i żyjącej nadziei. chciałbym wiedzieć, że nie czujesz bólu nieproszona postać zatrzymująca się w miejscu najmniej do tego przygotowanym chciałbym wiedzieć, że nie czujesz bólu najmocniejsza z sił potyka się... o nogę swojego sensu. jednak wiem, że Nogę też to boli
Margaret Floral Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Ciekawe, naprawdę ciekawe. I puenta dobra, i treść też. Ale wykonanie, ech, leży. Kilka spraw - widzę, że interpunkcję stosujesz, a jak tak, to czemuż ja tu nie widzę zdań rozpoczynających sie od wielkiej litery? Rozumiem, poezja, własny przekaz, ale tych dwóch rzeczy nie da się oddzielić - albo interpunkcja 'całościowo', albo wcale. Do tego, widzę też, ża tworzysz nowe znaki. O dmukropku to ja jeszcze nie słyszałam. 'o nogę swojego sensu' to mi się podoba. Bardzo ciekawe sformufowanie. Tak czytam jeszcze raz, i zauważyłam, że powtarzasz pewne frazy. No, ciekawie. Tak wynikająco, jakkolwiek to rozumieć. Taka moja interpretacja.
Rekomendowane odpowiedzi