Szaweł Galind Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dźwięk wbijanych gwoździ obolałe ręce po których spływała krew. Dźwięk wbijanych gwoździ opuchnięte stopy po których spływała woda. Dźwięk wbijanych gwoździ zmęczona głowa po której spływał ocet. Dźwięk wbijanych gwoździ obok niego ona jego jedyna ostoja w tym całym cierpieniu. Widziała jak szedł widziała jak umierał a jednak śmiała się liżąc jego rany od bicza. Zapalając dwanaście świec w swej perłowej komnacie brała do ręki jego znak którego tak się wstydziła. Plując na jego ból chełpiła się krwią strachu i miłości. Gdy gasiła świece padał deszcz czuł jej oddech. Demon mnie kusi swymi niebieskimi oczyma. Je złote włosy oplatają moją szyję duszę się tak jak wtedy na krzyżu. Jam jest lecz jej urok silniejszy.
Valdessa Kane Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ha! trzeba mi było od razu tu zajrzeć!! wiersz jest boski... 7 ostatnich wersów emanuje niesamowitym, rzadko spotykanym erotyzmem - kojarzą mi się trochę z kawałkiem "Christian woman" Type o Negative
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. piosenka świetna - ten utwór świetnym według mnie nie jest Szawle, dopatrzyłem się literówki i dziwnej interpunkcji (albo jej nie używaj albo wstawiaj znaki wszędzie tam gdzie znaleźć się powinny) pozdrawiam
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pomysł jest, ale użycie takiej ilości powtórzeń nuży i denerwuje. W pierwszej części nie pozostawiasz żadnej swobody dla interpretacji. "zmęczona głowa po której spływał ocet" - zamiast poruszyć - śmieszy jego, niego - za dużo. Pozdr.
Szaweł Galind Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Valdesso śliczne dziękuję za te piękne słowa(Jesus Christ looks like me),a na marginesie mówiąc uwielbiam ten zespół Pozdrawiam
Szaweł Galind Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Michale dziękuje za komentarz,co do interpunkcji sam zastanawiałem się co z nią zrobić, raz ją wstawiałem potem wyrzucałem efekt końcowy widać, dziękuję za radę (stosować nie będę) Pozdrawiam
Szaweł Galind Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Drogi Mirku dziękuję za krytykę jednak nie rozumiem dlaczego miało by śmieszyć - ,,zmęczona głowa z której spływał ocet” rzeczywiście niego – jego by można było ograniczyć, prosił bym o wskazówki do pierwszej części utworu Pozdrawiam
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dlaczego miałoby śmieszyć? Ocet podawany za pomocą nasączonej nim gąbki (niektórzy twierdzą, że był to roztwór opium, ale to już inna historia), nie może spływać po głowie. Gdyby tak wiadrem albo z węża strażackiego, to już prędzej. Może spływać po brodzie, szyi, klatce piersiowej, może wdzierać się w świeże rany, kapać na ziemię, ale obraż octu spływającego spływającego po głowie kojarzy mi się z żartami Monthy Pythona. "dźwięk wbijanych gwoździ" - nie ma w sobie dynamiki. Język polski jest na tyle bogaty, że swobodnie można stworzyć obraz równoważny, który rzeczywiście poruszy. Zamknij oczy, wyobraź sobie sposób, w jaki odbywa się wbijanie gwoździ. Jakich narzędzi używa się przy tej czynności? Jak wyglądają? Co można poczuć, gdy gwóźdź przebija skórę, stawy, ścięgna? Jakie dźwięki temu towarzyszą? Czy czasem nie mogą posypać się iskry? Na takie i podobne pytania musisz sobie odpowiedzieć, a później komponować. Sam dźwięk niczego nie załatwia. Aby odczuć to, co chcesz powiedzieć, należy jeszcze stworzyć żywy obraz. Trudne to do zrealizowania za pomocą samych słów, ale możliwe. Także wersy następujące po "dźwięku" powinny być bardziej plastyczne. Na razie są płasko - dosłowne. Dosłownością nie zawsze można poruszyć. Bardzo często potrzeba czegoś więcej. Pozdr.
Szaweł Galind Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Mirku bardzo ale to bardzo dziękuję za udzielenie mi wskazówek (postaram się to poprawić), podziękowania składam także że swój czas możesz poświęcić na krytykę(obiektywną) moich utworów. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi