Echnaton Opublikowano 15 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Herbatkę z cytryną i cukrem zamienił w wino zbyt szybko. Zbyt wcześnie odszedł od piersi matki by ssać skręcony dym w papierku. Zbyt nagle pozbył się wstydu - garderoba zlepiana z kolorowych wycinków podebranej przyjemności. Wszystko przez nietrwałość czarnej płyty. "Dozwolone od lat 18-nastu" utknęło w którymś cięciu noża. Zaczęliśmy parafrazować słowa "nic co boskie nie jest nam obce" Dotknęliśmy najwyższego punktu Boga wydał się prostym zwyczajnym kawałkiem zmaterializowanych atomów. Z każdym gryzem w soczystość jesteśmy dalej - fałszywe ślady zębów na piasku, kiedyś zmyje przypływ.
Judyt Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 to jest zakazany morski owoc patrząc na puentę, ją mogę sobie schować do kieszeni, w środku coś mi się plącze, a może Autor właśnie tak chciał, żeby było coś z szaleństwa, pozdrawiam:)
Ewa Maria Gomez Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Zapowiadało się interesująco, ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, że autor zbyt wiele prawd chciał przemycić jednocześnie. Wyliczankę (pierwsze trzy strofy) moim skromnym zdaniem należy odchudzić. Myślę sobie, że tekst warty jest uwagi i pracy; doceniam pomysł, jednak kształtowi (póki co) mówię nie. Przepraszam za tak ogólnikowe uwagi i pozdrawiam.
Echnaton Opublikowano 16 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 dzięki za komentarze pozdrawiam
Espena_Sway Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zgadzam się z przedmówczynią. ten tekst ma w sobie potencjaŁ, ale póki co trzeba coś z nim zrobić. Herbatkę z cytryną i cukrem zamienił w wino zbyt szybko odszedł od piersi matki by ssać skręcony dym w papierku wszystko przez nietrwałość czarnej płyty "nic co boskie nie jest nam obce" jesteśmy dalej na piasku kiedyś zmyje przypływ nożyczki i tylko nożyczki :) pozdrawiam Espena :)
Echnaton Opublikowano 16 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zgadzam się z przedmówczynią. ten tekst ma w sobie potencjaŁ, ale póki co trzeba coś z nim zrobić. Herbatkę z cytryną i cukrem zamienił w wino zbyt szybko odszedł od piersi matki by ssać skręcony dym w papierku wszystko przez nietrwałość czarnej płyty "nic co boskie nie jest nam obce" jesteśmy dalej na piasku kiedyś zmyje przypływ nożyczki i tylko nożyczki :) pozdrawiam Espena :) eeeeee coś za ostre te Pani nożyce ;] pozdrawiam
Espena_Sway Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zgadzam się z przedmówczynią. ten tekst ma w sobie potencjaŁ, ale póki co trzeba coś z nim zrobić. Herbatkę z cytryną i cukrem zamienił w wino zbyt szybko odszedł od piersi matki by ssać skręcony dym w papierku wszystko przez nietrwałość czarnej płyty "nic co boskie nie jest nam obce" jesteśmy dalej na piasku kiedyś zmyje przypływ nożyczki i tylko nożyczki :) pozdrawiam Espena :) eeeeee coś za ostre te Pani nożyce ;] pozdrawiam to tylko sugestia. reszta należy do autora.
Echnaton Opublikowano 16 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. eeeeee coś za ostre te Pani nożyce ;] pozdrawiam to tylko sugestia. reszta należy do autora. wiem i na razie nie chce nic zmieniać, musi się przeleżeć takie jakie jest i coś w tedy dopiero jak się przeleży to utnę :) dziękuję i pozdrawiam
Pancolek Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Wiesz co... Karolina zaproponowała Ci w zasadzie inny wiersz :) czy lepszy, czy nie-ciężko stwierdzić, bo dotyka trochę inaczej np. mojej wrażliwości. Pierwotna wersja... hmmm... podoba mi się, poza paroma niepotrzebnymi wtrętami, które jednak nie spełniają swojej roli np. "Dozwolone od lat 18-nastu" (Ewa dobrze napisała: za dużo prawd w jednym wierszu). Jednak na plusisko zasługuje! + PS: Nad ideą nożyc podumaj :) Wiel/uśmiechu!
Echnaton Opublikowano 17 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuje bardzo :) pozdrawiam
Jaro Sław Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 po co ciąć..........
Echnaton Opublikowano 18 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. na razie nic nie tnę :) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi