wypłosz pospolity Opublikowano 10 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 zawracam, staję na baczność i zgadzam się na wszystkie koty, zwrot w akcji coraz słabszy robi się mój zasięg tracę sygnał, niedostępna na chwilę obecną, na dłuższą metę na razie odliczam na wyczerpanych palcach, ziarnach piasku i szacuję: dopada mnie starość po obu stronach równolegle skraplam się na wstecznych lusterkach. jeszcze tylko pogasić wszystkie światła, widoki z okna pokryć z tymi w dłoniach, zdjęcie po zdjęciu dotknięte paraliżem, światłocień rzucony na ciszę stymulowaną tłem zeszłego oceanu nie można opłynąć po obwodzie okrążyć. w przeddzień kij i marchewka, później zużyte struny, język obłożony tabletkami i niedotrzymanymi obietnicami. teraz intensywniej dążę do stanów uziemienia mam cały czas na świecie.
Pancolek Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Te koty na początku mnie drażnią ;)) Co miałeś na myśli, pisząc, że zgadzasz się na wszystkie koty? w 2 strofie jestem za wersją: na razie odliczam na wyczerpanych palcach ziarnka piasku. Generalnie wiersz jest dobry; smutny, ale szalenie wiarygodny w swej wymowie. Oryginalnie przedstawiasz balansowanie na granicy dwóch światów, kiedy starość zaczyna boleśnie igrać ze zdrowiem/życiem. ++ Plusiasto pozdrawiam :)
wypłosz pospolity Opublikowano 11 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Pancolek :) zgadzam sie nawet na koty bo ich nie cierpie wiec to dla mnie ogromne poswiecenie.. w sumie to masz racje - jak ktos tego nie wie, to nie wiadomo o co chodzi.. dzieki za odwiedziny pozdr w.p.
Niewierny Tomasz Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 "zwrot w akcji coraz słabszy robi się mój zasięg tracę" cholernie brakuje mi w tym momencie interpunkcji, nie wiadomo za bardzo jak to przeczytać ładnie drążysz temat, krok po kroku, mnię się podoba. ale coś mało komentów... "światłocień rzucony na ciszę" / "w"? pozdrawiam
Judyt Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 tak jakby przez owe skróty było pokazane, że jest w tym pewien zastój a zaraz akcja, potem szyfr: zawracam, sygnał i szacuję, wszystkie światła na ciszę (...), kotów rzeczywiście mogłoby nie być, puenta znakomita, pozdrawiam
wypłosz pospolity Opublikowano 12 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pierwotnie byla kropka po 'akcji' , ale wyplosz uznal, ze bez bedzie wiecej pola do manewrow, mozna tam utworzyc pare fraz, w zaleznosci od interpretacji.. dlatego czytaj, jak chcesz (i tak bedzie dobrze). nad 'w' pomysle.. chodzilo mi tam, za cisza jest na zdjeciach (dlatego 'na').. no widzisz.. nikt mnie nie chce czytac :( pozdr w.p.
wypłosz pospolity Opublikowano 12 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt.. dziekuje :) nie lubisz kotow? ;) pozdr w.p.
zak stanisława Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 te koty na początku skojarzyły mi się z wojskiem, ale czy dobrze? potem wymiękłam, balans dwóch światów? wspomnienia młodośći? strach przed starościa? podobają mi sie pzrerzutnie.. pozdrawiam wypłoszu ES
wypłosz pospolity Opublikowano 12 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. koty zostawmy w spokoju :) balans jest, w kazdym razie wyplosz mial taki zamiar.. strach przed staroscia tez, jak to u ludzi bywa.. czasem tez se wspomne, ale bez przesady ;) chyba zle Szanowna Pani oszacowalas moj wiek, ale to bez znaczenia ile w kalendarzu skreslonych.. dziekuje za wizyte pozdr w.p.
zak stanisława Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 wypłoszu, źle oszacowałam wiek? nie szacowałam wieku, mówiłam o wierszu...i bohaterze onego.... który się w końcu "uziemnia", właściwie dąży do takiego stanu, równowagi po wszystkich przebojach zycia... pozdrawiam ciepło ES
Judyt Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt.. dziekuje :) nie lubisz kotow? ;) pozdr w.p. lubie ale nie pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi