Katarzyna Leoniewska Opublikowano 5 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 chciałoby się zaprzeczyć że przeszłość macza palce w przyszłości skierować na bliżej do Edenu gdzie twoje palce błądzą a jej czekają nieruchomo tu nawet wino jest nie w smak nie potrafisz uwodzić argumentów igły między zębami utrudniają mowę za sklejone z przeciw wybiegasz nie utartą pora na kąpiel z pumeksem
Pancolek Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Kasiu, podoba mi się, acz końcówka dla mnie niezbyt jasna. Jutro wrócę, bo dzisiaj mi się oczka kleją i pewnie dlatego nie czaję :) W każdym razie zostawiam + Pancolek
Jaro Sław Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Jasna, tyko trzeba się połapać, która ona to ona, a która to przeszłość.... W sumie chodzi o zmycie przeszłości ze siebie... z grubsza.... co ma we wrażliwości kobiecej dużo więcej konotacji symbolicznych i psychologicznych..... Ciekawe wykorzystanie tego motywu edenu, przyszłości i przeszłości.... jest zagadka, niedomówienie, ale to akurat dobrze bo zostawia wrażenie otwartości...
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 6 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Dzięki za zajrzenie! :) Jaro Sławie, dosyć trafnie to interpretujesz...
Judyt Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Kasiu podoba się, puenta dobrana z pomysłem, przeszłość wydaje się być nieodłączną, lecz to nie jest zupełną prawdą, bo bliżej do Edenu, oby tak było, nie utartą drogą za sklejone z przeciw to nic innego jak różnica pomiędzy rozmówcami, co czasem daje znakomite zakończenie, pozdrawiam serdecznie
Pan poeta Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Kathrisis, kojarzy mi się Z dodoą, ale wiersz ok):
Anna Siedem Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Ostatnio nie mam czasu na komentarze i boleję nad tym, ale Ciebie nie ominę. Coś tam może bym zmieniła, ale ogólne wrażenie na plus, zwłaszcza: chciałoby się zaprzeczyć że przeszłość macza palce w przyszłości naprawdę świetnie to ujęłaś. Pozdrawiam
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 7 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz powstał zanim jej piosenka stała się popularna... Ale trochę obawiałam się takich skojarzeń;)
Rekomendowane odpowiedzi