Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

wyścig z czasem

Rekomendowane odpowiedzi

Tytuł w takiej postaci nie jest potrzebny, już na wstępie wiemy o wierszu wszystko. W zasadzie to prędzej! jest na tyle silne, że nie ma powodu, żeby cokolwiek dookreślać, dlatego albo zastanowiłbym się nad mniej oczywistą alternatywą, albo zostawił tekst bez tytułu.
Przypadkowe jak dla mnie są przerzutnie, rozumiem podstawową funkcję nadania „pędu” w czytaniu, ale reszta niepotrzebnie udziwniona, zwłaszcza w drugiej części dużo zbędnych słów i manipulacji wersyfikacją (tym bardziej, że i tak następuje pewnego rodzaju wyciszenie- dostajemy pierwsze rozwinięte zdanie).

neuron
nadaje za szybkie
spalanie- glukoza znika
jak kamfora

horyzont

przefiltrowałbym ciekawe zakończenie, bo warto dla samej pointy. ja widzę to tak:

horyzont
horoskop w pełni
piątek. cholerny autobus
szybszy niż mój zegarek

razi trochę delikatny rym pełni/cholerny.
piątek w zderzeniu z horoskopem jest tak mocno zakorzeniony w świadomości, że nie musisz go trzynastkować.

jest w tym potencjał, mimo, że treść mało odkrywcza (słyszałem coś takiego u myslovitz, że niby chciał usiąść na chwilę i patrzeć jak pada deszcz, czy coś;)

Pozdrawiam

Fei

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

ja nigdy nie miałem głowy do tytułów... zawsze mi nie taki jak trzeba wychodził... ;-)

neuron
nadaje za szybkie
spalanie- glukoza znika
jak kamfora

horyzont --> właśnie dlatego postawiłem tam kropkę, żeby nie było pomieszania

jeśli chodzi o drugą część, to możliwe, że jest tam trochę makaronu na uszy, ale jeśli obetnę to tak jak mi radzisz, to pierwszą część też będę musiał okroić.

chwilowo niech zostanie jak jest, zobaczymy co reszta powie.

dziękuję za konstruktywne rady :-)

pozdrawiam