Karol Samsel Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 mirando zejdźmy dziś z góry na pensji dadzą trochę morfiny mała edith wyprasuje sukienki pani appleyard znów nas nazwie córkami marnotrawnymi załóż pończochy skończ z podbijaniem izajasza pomyśl albert będzie w nowym smokingu włoży palec wskazujący między guziki na twoich piersiach niewierny tomasz naprawdę się boję a jeśli piekło może udawać niebo pamiętasz balladę o szalonym jacku te potworne jodły babcia mówiła że szatan ma iglasty brzuch 16.08.2007r.
Niewierny Tomasz Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Podoba się Karolu, nie tylko ze względu na tomasza n. ;) Książki nie czytałem, ale wiersz zachęcający. Pozdrawiam
Anna Siedem Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Jestem pod wrażeniem, piszesz super, chociaż nie wszystko mi się tak do końca podoba (mam na myśli inne Twoje wiersze), ale ten smakowity. Moja mała uwaga: w 3 strofie 2 wers - naprawdę się boję - to mi jakoś nie bardzo, 3x ęęę - trochę razi - a szkoda, bo ładny wiersz, nawet bardzo :) Pozdrawiam
Karol Samsel Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Dziękuję, Tomku, tak właśnie się zastanawiałem, jak zareagujesz;). Cieszę się, że tekst się spodobał, polecam również film Petera Weira. Aniu, dzięki, świetnie, że tym razem tak mi się udało:). Dam myślom jeszcze chwilę ostygnąć, ale już rozważam poprawkę. Może 'bardzo' zamiast 'naprawdę' - taka pierwsza myśl. Pozdrawiam.
Anna Siedem Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Chyba nic Ci nie doradzę, sam myśl, a jak nie to zostaw, co tam, napiszesz jeszcze setki innych wierszy, a każdy narodzi się lepszy :) Tylko nie pozwalaj sobie na zbyt długie przerwy w pisaniu, to źle działa - wiem coś o tym, więc pisz, czytaj, pisz. Masz pewnie więcej czasu niż ja, więc wykorzystuj każdą chwilę - dopóki możesz. A jak już będziesz tym sławnym poetą, to przyjdę po autograf ;) Pozdr
Nessa Isilra Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Bardzo podobają mi się Twoje wiersze. Ten też jest bombastyczny:) (choć oczywiście mam już swój ulubiony:) I ta Twoja dwuwersowa 'płęta' zawsze mnie powala! Super:)z dygnięciem Nessa:)
Karol Samsel Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Tak, Aniu, zdaję sobie sprawę, że przerwy czasami źle robią dla warsztatu. Roboty jest dużo, w tej chwili pracuję nad redakcją czyjejś książki i przygotowuję się do napisania na studia czegoś większego o Norwidzie. Wakacje pracowite, ale na wiersze jest jednak czas:). Ten autograf sławnego poety, Aniu, to już przesada:). Jeśli kiedyś coś wydam i nie będę się tego wstydzić, dam Ci na pewno znać. Dziękuję, Nesso, bombastycznie, że Ci się podoba:). Skoro masz już ulubiony, spróbuję podnieść poprzeczkę. Próbować zawsze można:). Serdecznie.
Fanaberka Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Nie znam książki, więc rozumiem wiersz na tyle, na ile pozwalają mi braki w lekturze. Od połowy drugiej zwrotki - jak dla mnie klasa. Pozdrawiam.
Karol Samsel Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Bardzo dziękuję, taki hermetyczny ten tekst, jestem tego świadomy:). Pozdrawiam serdecznie.
Joanna_Soroka Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Pamiętam film i w wierszu jest coś z tamtych klimatów. Tylko ta morfina... jakoś nie mogę sobie przypomnieć, ale może dlatego, ze nie czytałam książki. Wiersz bardzo ciekawy.
Karol Samsel Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Dziękuję, Pani Joanno. Morfina to mój wymysł akurat, zupełna fikcja. Przyznam, że chciałem tym tekstem polemizować z rajską wizją filmu Weira. Ciekaw jestem, czy choć w małym stopniu mi się udało:). Ślę pozdrowienia.
Rekomendowane odpowiedzi