Marlett Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 jeszcze nie żegnaj się ze mną za oknem brzydka pogoda nie wyjdzie nam to na zdrowie bez ciebie życia będzie żal odlecisz jak ziarnka piasku sypane z wiatrem przez palce nie napniesz sam białych żagli na drogę dam ci różaniec zostanę na pustej plaży i rzucę w wodę kamienie długi most usypię w morze na drugim brzegu świat zmienię
zak stanisława Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 lirycznie, tęskno, kobieco, ech, rozmarzyłąm się o tympiasku... itede cmokeS Marletto
Anna Siedem Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Marlett "na drogę dam ci różaniec" - to strasznie oklepane i aż odrzuca, nie gniewaj się, ale moim zdaniem to psuje klimat tego wiersza. Taka moja mała uwaga, poza tym jest ok. Pozdrawiam
Marlett Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki wielkie za dobre słowa:) Serdeczności.
Marlett Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za uwagi. Być może należy coś lepszego dać na drogę...np. buziaka. ..a różaniec jest metaforą. PozdrawiaM.
Ewa_Kos Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 choć oklepany , ale jednak różaniec niosący ze sobą bardzo wiele skojarzeń; jak dla mnie:))Mogłabym rozwinąć temat różańca, ale nie tu jest na to miejsce:) Podoba się i latowy plu(s)k ode mnie:))) Pozdrawiam serdecznie:))) EK
Anna Siedem Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Marlett "Być może należy coś lepszego dać na drogę...np. buziaka" - no buziaczek to zupełnie co innego... :) Ewa Kos "choć oklepany , ale jednak różaniec niosący ze sobą bardzo wiele skojarzeń; jak dla mnie:))" - niekoniecznie pozytywnych - jak dla mnie Ewo. Chyba lepiej, żeby wiersz był otwarty dla czytelnika różnej maści, ze tak powiem. A w moim odczuciu przez ten różaniec już nie jest. Ale może to rzeczywiście temat nie na forum :), chociaż skoro to metafora, to chciałabym wiedzieć o co dokładnie w niej chodzi, bo nie rozumiem i tyle :) Pozdrawiam
IN Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, lirycznie i czuć wiatr od morza, :)))
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Marletko, zgadzam się z Anią 7 - różaniec warto by zmienić. I ja również nie umiem odczytać tej metafory, a w tekście nie widzę żadnych wskazówek, które mogły by mi w tym pomóc. Poza tym szczegółem - wiersz dokładnie taki, jakim go opisała IN:) Pozdrawiam dziewczynę żeglarza:)
Marlett Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewo! Dzięki wielkie. Zgadzam się z Tobą - tu nie miejsce na tak poważne dyskusje, a plu(s)k zawsze się przyda:)) Pozdrawiam bardzo latowo:)
Marlett Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie napisałam tu ,ale wiesz jest dedykowany. Został napisany pod wpływem pewnej sytuacji, z pewnością niezbyt łatwej. Przepraszam jesli moje wyjaśnienie nic nie podpowie Czytelnikowi. Sereczności.
Marlett Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bartku! Już napisałam ,wiersz jest dedykowany. Nie zmienię ,tak zostanie. Dziękuję. Serdeczności.
Marlett Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, lirycznie i czuć wiatr od morza, :))) IN! Dziękuję. Gdyby nie wiatr od morza , pewnie nie byłoby wiersza:)) PozdrawiaM.
Anna Siedem Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Marlett nie musisz mnie przepraszać, wszystko rozumiem Serdecznie pozdrawiam. Uśmiechu zawsze życzę :)
Marlett Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czytelnik ma prawo do wyjaśnień. Być może nie powinnam publikować wiersza. Dziękuję i pozdrawiam.
Anna Siedem Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 "Być może nie powinnam publikować wiersza." - e tam, zaraz nie powinnaś, jest ok. Czasami, jeśli sytuacja jest jakaś wyjątkowa, to właśnie trzeba powiedzieć. I może w wierszu jest łatwiej, więc myślę, że powinnaś - przede wszystkim dla siebie. Uśmiechu, uśmiechu leć mi zaraz do Marlett !!!!!!!!!!!!!!!! Hej, hej
amehob Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. j.w. pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Technicznie - wg mojego słuchu - bardzo dobrze i w tym wypadku forma potwierdza treść. Ogólnie ciekawe mieszanie rymów, w 1 strofie jednak Szanowna Pani Autorka poszła na łatwiznę ;) Co do treści - "różaniec na drogę" funkcjonuje ogólnie jako utarty zwrot, a korzystać z zasobu języka można do woli. W tym wypadku jest to tak wyraźne wykorzystanie go, że mnie osobiście nie razi. Ja pozytywnie. Pozdrawiam.
Klaudia Dańczak Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Taki odpowiedni do mojej sytuacji życiowej i za to wielki plus!Pozdrawiam
wypłosz pospolity Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 zapomniałaś o krzyżu na drogę.. nie podoba się nijak pozdr w.p.
Rekomendowane odpowiedzi