JacaM Opublikowano 30 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Jest hybrydą szamba i salonu o zamazanej konsystencji Od smrodu płowieją tatuaże Apoteoza wbita gwoździem w poczucie sprawiedliwości Ale i tak go dorwę Poczucie smaku napędza wysokim oktanem z górnego C Nie zdradzę wam przyczyny Ale dla niego w pierdlu prysznic byłby wyrokiem Niespiesznie obserwuję tę muchę na szpilce To nie zemsta i nie kara wyprzedzenie teraźniejszości Nawet mnie to bawi ten grzech biorę na siebie
Poszlaka Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co to jest: smród kosmiczny? Smród nie wynika z tego co w wierszu, więc jest pustosłowiem, odautorskim bluzgiem. "Coś nad czymś" - to naczy co? "Mściwość napędza wysokim oktanem" - o Formule 1 i ostatnich wyścigach? Ale w takim razie, co tu tobi przymiotnik: kosmiczny? - to jest zaledwie 200/300 km na godzinę a wie pan, z jaką szybkością wchodzi w tym samym czasie w wiraż nasza planeta? =-=
Krzysztof Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pierwsze dwie zwrotki wogóle psują wiersz, a trzecia jakaś pourywana, więc do mnie nie przemawia. p.s. i nastrój wiersza jakiś złośliwy mimo że "to nie zemsta.."
Jimmy_Jordan Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 to przeciętnie wrażliwy ten bohater, skoro dopiero prysznic, a nie sam wyrok, albo czyn stanowią dla niego wyrok... (wiem, wiem o co idzie, tylko po prostu sądzę, że to zdanie nie oddaje dobrze intencji mimo gry słownej..) pozdrawiam Jimmy
Mari Paz Jimenez Luque Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Proponuje zacząć od słów: mucha w szpilce i napisać nowy wiersz.
Oxyvia Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 "Mucha na szpilce" - to jakiś fetyszyzm? Zemsta (czy rozładowanie jej pragnienia) za pomocą znęcania się nad owadem? Ale nic poza tym nie rozumiem. I nie podoba mi się to. Niestety.
JacaM Opublikowano 31 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 ok, może teraz jest bardziej zrozumiałe;-)
Rekomendowane odpowiedzi