Tomasz Hubań Opublikowano 29 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Epoka a człowiek z żelaza morderstwo z marmuru słowa były echem wystrzałów armatnich Epoka b człowiek jak woda zapomniał o śmierci słowa to deszczyk co prędko wysycha Później jeśli Bóg zdarzy dla dobra planety Taśma się zerwie, zostanie powietrze.
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Niesłychanie ciekawe określenia okresów skądinąd historycznych: "Epoka a" (komunizm?), "Epoka b" (demokracja?), "Później" (Sąd?). Podoba mi się także ze względu na określenie: "Taśma" - domyślam się, że chodzi tutaj o życie? Wspomnieć też muszę, że zachowany został smak w języku opisu poszczególnych momentów dziejowych. Widać ślady fascynacji Andrzejem Wajdą, a to się w mych oczach chwali. Pozdrawiam - K.A.M. PS Aż mnie ściska, że nie mogę jakiejś wady "wyścibnąć":D
kaja-maja28 Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Z Histori jestem słaba ale nie powiem,że ciekawy wiersz Myślę,że nie każde słowa stają się echem zależy jak kto je wymawia i do kogo trafiają Chyba każdy wie ,że nikt wieczny nie będzie ale było to i jest nadal,że niektórzy myślą ,że przeżyja Mślę,że jak Bóg zechce,to zostanie samo powietrze Tylko w nim może tlenu zabraknąć To na 1no wychodzi. Ale wiersz ciekawy Pozdrawiam milutko
Cecylia Pierugg Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 fajna forma i urzekły mnie te okresy historyczne a i b :) dwie strony kasety ogólnie daję plus :) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi