Lilianna Szymochnik Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Kocham Cię - dwa proste słowa a jaka głębia się w nich kryje. Czy tu potrzebna jest rozmowa ona za siebie - mówić umie. Jak dwie połówki pomarańcza dwa serca w jednym to zabije. Uczucie, które nas tak kocha w jednym spojrzeniu już rozumie. Miłość przychodzi - niespodziewanie? och!...jakże ona jest kochliwa. Wystarczy chwila i już płonie. Bez niej, nie było by - tego życia? jedyny sens w niej to Boska prawda. Powiedź, że nie? Moja kochana. Sonet.
kaja-maja28 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Kocham Cię-niby 2a proste słowa,a tak bardzo wiele znaczą znaczą. Usta milczą,dusza śpiewa Kochaj mnie Bez miłości świat nic nie wart. Szczęściu nie potrzeba słów Uściskiem dłoni do mnie mów O swojej miłości mów. Pozdrawiam milutko:)
Cecylia Pierugg Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 "Usta milczą, dusza śpiewa - Kocham Cię Usta milczą, świat rozbrzmiewa - Kochaj mnie..." Marek Grechuta i jemu to jakoś bardziej oryginalnie wyszło w tych paru słowach niż tobie - Lilianno Szymochnik :) pozdrawiam i życzę większych inspiracji i ciekawszego rozwijania tematu miłosnego
Lilianna Szymochnik Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Napisałem nawet wiersz "ku pamięci"M.Grechucie ale Tobie o tym nie wiadomo. Może go znajdę to go tu na chwileczkę rzucę jeśli Cię to, tak boli.
Tomasz roman Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie!proszę...
Lilianna Szymochnik Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 -----Krzyk Rozpaczy--- Kiedy odejdzie ktoś?z tego świata mała jednostka! niby nic? milionom. Nawet małe dziecko, słoneczko Aniołek zaraz wielki krzyk!płacz,żal,ból i łzy. Rozpacz ogarnia człowieka w krwawą raną straszne cierpienie istotnej straty. Gdy! zabierze Bóg "Ojca" ,czy "Matkę" jakby wyrwał, na żywo to serce. Taki nagły cios!...powala gwałtownie rujnuje i traci na wartości i dławi. niespodziewana cisza w udręczeniu pusta zostaje wspomnieniu niesprawiedliwości. To jest, tak! niewybaczalne i bezsensowne wręcz krzyczysz! byś - groził niebiosom. Ten krzyż! niesiemy godziną życia gdy rozlegnie się nasz ostatni dzwon. Śmierć nie zna litości!Jest okrutna zła,wredna serce jej! To kamienny głaz. Skrada się cicho!...kosą z nagła uderza gwałtownie,szybko! i niespodziewanie?. Z wyrazami szacunku i wielkiego smutku. Zadedykuję ,ten wiersz "ku pamięci" Wielkiemu artyście i piosenkarzowi Markowi Grechucie. "Usta milczą dusza śpiewa" Dnia: 2006-10-14 10:19:17, napisał(a
kaja-maja28 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Cecylio ale Liliana pisała,że 'bez Miłości nie byłoby życia 'i jako wiersz myślę,że jest dobry Bez miłości nie mamy nic.Jesteśmy jak zwierzaki:) chociaż i u zwierząt miłośc istnieje. Pozdrawiam milutko
Cecylia Pierugg Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Liluś :D jakbym napisała coś takiego, nie śmiałabym podpisać tego dedykacją dla tak wielkiego artysty jakim był Marek Grechuta :) (bez urazy) kaju-maju - a czyż nie sądzisz, że słowa Marka,które zacytowałam nie mówią tego samego "bez miłości nie ma życia" tylko nie jest to kawanaławe dla karczmianego chłopa :) pozdrawiam
Lilianna Szymochnik Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Vice Versa - Kaju-maju.
kaja-maja28 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 :):)Nie ma za co Wiersz mi się podoba Pozdrawiam Milutko
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Miłość to już archetyp poetycki. Ludzie od zawsze o niej piszą - zawsze inaczej, osobliwie. Mimo uchybień, miło czyta się wiersz o najważniejszej cnocie , co ludziom jawi się nieludzka, a jej poetom - zaburzeniem . Pozdrawiam.
karolina rybińska Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 O miłości piszą wszyscy, każdy tak jak czuje, a Ty czujesz to bardzo pięknie.
Rekomendowane odpowiedzi