kaja-maja28 Opublikowano 24 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Odchodzi osoba,którą Kochało Twoje serce Odchodzi osoba,której już Więcej się nie zobaczy Smutek w sercu zagościł Oczy pełne łez Odchodzi osoba,która miała Tak krótki żywot tu na Ziemi Odeszła tam,gdzie kwitnie róża z lilią Tam ,gdzie niezwiędłe wianki wiją Tam, gdzie się wszyscy spotkamy Tam,gdzie miłości nie braknie nam Śmierć z kosą jak w lecie kwiatki Ściana starszych,młodych i dziatki Chodzcie zatem torem niewinności Bo to droga do wieczności A teraz ciało w Ziemi odpoczywa A dusza wiecznie w Niebie śpiewa Ciało nasze skazitelne Zmartwychwstanie nieśmiertelne Lub wieczne potępienie ___________________ Tak jakoś mi smutno,może przez tą Żałobę Narodową
Tomasz roman Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 temat, ok, tylko gdzeieniegdzie są rymy, a białe strofy także, to jaki z tego produkt miał wyść, rywowany czy biały, ogólnie plusik... pozdr
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Rozumiem Cię. Okoliczności powstania tego wiersza są nam wszystkim znane [*]. Jestem Ci wdzięczny za ten wiersz, że odważyłaś się pisać "na świeżo" o wielkiej tragedii. Tak się składa, że w tym autobusie zginęła moja sąsiadka, a więc przeżywam to szczególnie. Przechodząc do kwestii merytorycznej oceny, stwierdzam ogólne zadowolenie z poziomu wierszu. Jedyną watpliwość budzi sformułowanie "Więcej się nie zobaczy", któro "gryzie się" ze stosowaną wcześniej w wierszu apostrofą. Niekonsekwencja w wyborze adresata, a raczej: formie komunikacji z nim, zdaje się burzyć ustaloną wcześniej specyfikę wiersza. Pozdrawiam i raz jeszcze dziękuję - K.A.M. PS Może, po Tobie, sam odważę się coś wykrzesać?
Anna Jędrzejewska Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Temat dobry ale... i za to mnie może zjecie za dużo banalnych sformuowań (śmierć z kosą, dusza wiecznie w niebie śpiewająca). Niemniej podziwiam odwagę. Pozdrawiam
kaja-maja28 Opublikowano 24 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Dziękuję za komentarze tak smutne to jest,zwłaszcza gdy ktoś bliski odchodzi i to jeszcze w taki ch okolicznościach. AnnoJ może i masz rację ,mogłoby być tego 'wiecznie' no nie wiem czy to ściągnąć. Pozdrawiam milutko
Lilianna Szymochnik Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 W ludzkiej wyobraźni malujemy Boga i Anioły, ze skrzydłami w tym i niebo. Diabła z rogami i te piekło w ogień-więc dlaczego i śmierci z kosą miałoby nie być. Prawda Kaju-maju. Pozdrawiam
kaja-maja28 Opublikowano 24 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Zawsze Śmierć wyobrażana jest z kosą-jak mówią kostucha. Ale mnie dzisiaj wzięło na wiersze o śmierci. Pozdrawiam milutko
Rekomendowane odpowiedzi