Marcin M. Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Kogoż dziwi że giną ludzie Mimo walki w wielkim trudzie Trwa nowa wojna, jest inna Z pozoru może być niewinna Lecz niczym smok owcę pożera Ona tak ludzkość poniewiera Krwi w powietrzu woń siarczysta Ostatnia to noc, jakże dżdżysta Wiatru oddech... to śmierci jest zew Słyszysz? Ona szeleści wśród drzew Gdzieś w oddali gniew szalony Grzmot piekielny... pniak powalony I błysk ten dla wielu ostatni Czyż naprawdę może być bratni? Padają! Już tylko śmierci smak Ulgę przynosi, choć gorzki tak Konają! Nadzieja odchodzi Wiara, że ktoś ich oswobodzi Odeszli! Nie czuli miłości Pozbawieni nawet młodości Posłuszni, choć sensu nie znali Teraz go chwilę smakowali By w niepamięć odejść jak ci Co przed nimi legionami szli Padają! Kałuże rubinu Tuż obok nich, prócz karabinu... Konają! Żal tu nie istnieje Błysk! Grzmot! Drzewo się chwieje Odeszli! Ono pozostało... Jedno burzę straszną przetrwało I wyszło słońce zza grubych chmur Promieniami rażąc stoki gór Ukazało widok okrutny: Wśród krwi i ciał - poeta smutny...
Tomasz roman Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. też niespecjalnie, musisz popracować, bardzo ciężko jeśli chcesz gdzieś wybrnąć...
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Mickiewicz widział burzę inaczej w swoim słynnym sonecie. Ale taka koncepcja ciekawie pozwala przekazać siebie. Pozdrawiam.
Marcin M. Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 O, do Mickiewicza to mi daleko ;) Miałem gdzieś ciekawie napisany sztorm, tak mi się wydaje, tylko nie jestem pewien gdzie. Znajdę, to wrzucę. Pozdrawiam
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Mickiewicz od razu nie był Mickiewiczem. Każdy jakoś zaczyna. Życz sobie wszystkiego najlepszego. Pozdrawiam.
kaja-maja28 Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Ciekawie,ale ja bym go skróciła. Pozdrawiam milutko
Rekomendowane odpowiedzi