Tomasz roman Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Opowiedanie I pół - cięcie, w ćwierć - świecie, od wiekó - zarośniętego pajęczyną łzy jego, z tajno - wiadomych przecieków - Dunaju płyną rozcięcie pętli zawieruszonej w kole platońskiej myśli i ciągle Homerowej - wyobrażni... Opowiadanie II Eden zawieszony na wstędze Venus wystającej z pod białej chusteczki której minus - to łzy gorzkie - jako ciężkie są sole beczek - opadających spod cięciw podłogowych - rajskiego dobytku - materialnego i jego spraw duchowych... Opowiadanie III opowiadanie o czarnojeścy z Paryża który na dwusilnikowym rumaku napędzanym spalinami koloru bieli ruszył wprost aby wyzwolić spod niewoli olbrzymiego, sadystycznego gmachu dziewczynę swoją i wprowadzić ją na dywan z spiża gwiazd... Opowiadanie IV przypowieść o pewnym rzymianinie który zawlukł nad orbitriony - gwiazdy wyciąga sztylet z pod pochwy - prześpiewał cenzony rozmaite - wzniosłe... aż tak bardzo, iż żywot u boku meduz za ciasny a towarzyszki gwiazdy, nie warte ucałunku - ani kszty! po pięciu dniach zmarł...od uderzenia piorunem...
Cecylia Pierugg Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 ciekawy.... tylko, czy można "wyciągnął sztylet spod kruchej pochwy" czy nie raczej wyciąga się sztylet z pochwy??
Cecylia Pierugg Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 :) i masz parę ortografów :D proponuje żebyś skorzystał z nowej przeglądarki "Mozilla Firefox" podkreśla ortografy tak samo jak "Word" :) pozdrawiam
Tomasz roman Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Link?
Cecylia Pierugg Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 wpisz w google i ściągnij ze strony producenta to darmowa przeglądarka i sama się uaktualnia :) używam jej odkąd tylko pamiętam :)
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Wydaje mi się, że jesteś prekursorem nowego gatunku lirycznego. Znane są literaturze tzw. cykle sonetowe, pisane przez NAJwiększych. Pierwszy raz jednak widzę cykl tego typu. Inspirujesz mnie do dalszej pracy, a to cenię bardzo. Pozdrawiam.
Tomasz roman Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 To jak nazwiemy ten gatunek? może:... żartowałem, nie śmiałbym być takim egoistom, P.S wiesz co nas jeszcze łączy, Adam, je też na drugie imię mam Adam czyżby dwóch nowych Mickiewiczów...?
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 A tu z chęcią posłużę się twoim hehe :D
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 A tak na serio. Teraz w kraju nie chcą A.M. Wolą, jak sam wiesz dobrze, spec woman od wszystkiego, słynna na świat cały z umiłowań do pały D.R. :)
Tomasz roman Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 wiem, ten zasrany rząd,i świat ...
Rekomendowane odpowiedzi