Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 wysypię miałki piasek w pokoju puszczę gromkie krzyki mew z głośnika fotografię żaglowca na ścianę będę mocno solanką oddychał zamiast słońca kwarcówka pod sufit fantazji białe wydmy zostawię i tę sosnę na pół zasypaną i wiatr musi wziąć udział w zabawie maszty - te drzewa czekają na reje wanty - struny napięte do grania moje złudzenie pięknej przestrzeni wezmę udział w misterium czekania wolno znosi mnie na pełną wodę duża fala kołysze mną ostro bez mapy nie wiem czy w dobrą stronę chcę na oślep przed siebie prosto
Anastazja.P Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 po mojemu :) do mnie trafia, jest ok
Nata_Kruk Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Nasze przestrzenie... zatrzymał mnie ten wiersz, fajny tytuł... ale przycięłabym w niektórych miejscach i co nieco zmieniła, lub przestawiła, co nie znaczy, że będzie lepiej... ot, taka moja propozycja. wysypię miałki piasek w pokoju krzyki mew puszczę z głośnika fotografia żaglowca na ścianie sztuczną solankę powdycham zamiast słońca kwarcówka pod sufit fantazji białe wydmy zostawię i tę sosnę na pół zasypaną i ten wiatr co ma udział w zabawie maszty - te drzewa czekają na reje wanty - struny napięte do grania moje złudzenie pięknej przestrzeni pogrążę w misterium czekania wolno zniesie mnie na pełną wodę fala zakołysze ostro bez mapy nie wiem czy w dobrą stronę na oślep chcę przed siebie prosto Z góry bardzo przepraszam za ten mix. Serdecznie pozdrawiam... :)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Udany związek się zapowiada:) Sympatyczny, lekki wiersz, bardzo wakacyjny i marzycielski. Od strony nastrojowo-treściowej - plussk:) Cieszy też stosowanie rymów, choć z warsztatowego punktu widzenia niedociągnięciem pozostaje ich nieregularne występowanie. Nie liczyłem wszystkiego, wydaje się, że trzymacie rygor 10 sylab, ale ze średniówką to już cienko... Sorki, ale to się rzuca w uszy. Tym niemniej czekam z niecierpliwością na następne - z połączenia temperamentów zawsze cosik fajnego powstaje:) Pozdro słoneczne!
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Anastazjo! Jeśli choć trochę się podoba - cieszy nas :))) PozdrawiaMy.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Natko! Ważne ,że zajrzałaś do nas. Dziękujęmy za poświęcony nam czas. PozdrawiaMy.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bartku! Miło widzieć Ciebie po długiej przerwie. Następne wiersze będą , serdecznie zapraszamy pod nasz nick. Dzięki . PozdrawiaMy.
Ewa_Kos Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Jak na dwoje to jest podobająco:))) Wiadomo - lato a i wesoło:)))Pozdrawiam i "S" i "M" latowo i gorąco. Cmok! podwójny:)))
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiersz jest smutny dzięki za bycie
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak mi napiszesz co to "chibaby" a rytm - wg nas nie kopsa się
Piotr_Jasiński Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozkołysaliście mnie. :))) +++++ Pozdrawiam serdecznie
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 żeglarze tak mają - rozkołyszą siebie i przyjaciół potem dają komendę - do zwrotu czar pryska - wraca z następną falą DZIĘKUJE-MY
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czy to "po polsku" - Wańka-wstańka? :):):)
zak stanisława Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 i sosne w ten piasek do pokoju???biednay sosenka, kilmacik dobry, wiersz też, cmokeS
Anna Siedem Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 "moje złudzenie pięknej przestrzeni" - to co jest w nas, gdzieś bardzo głęboko, niekoniecznie jest złudzeniem, bo całe piękno tkwi w nas. Jeśli umiemy je wydobyć z siebie, to już nie jest złudzenie, bo nasz świat został głośno wypowiedziany. Wiersz bardzo poruszający - jak dla mnie, szczególnie ostatnia strofa ukazuje pewne wahanie w życiu człowieka: "bez mapy nie wiem czy w dobrą stronę chcę na oślep przed siebie prosto" Więc w końcu jak: z mapą czy na oślep? Wiem, że to trudne pytanie, ale bardzo ważne. Pozdrawiam ciepło
Ewa_Kos Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiersz jest smutny dzięki za bycie Smutny może, ale ja się doszukałam w nim nadziei (choć niezaznaczonej).Nigdy do końca nic nie wiemy, ludzie umierają i jeszcze ją mają.My mamy lato, bez względu na wszystko:))) Cmoki nadziejowe:) !!
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ''przed siebie prosto '' Sa marzenia które się spełniają :))) Dzięki za czytanie naszego wiersza. również cmokaMy
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Anno! Ważne by wybrać dobry kierunek. Serdecznie dziękujemy i zapraszamy do czytania następnych naszych wierszy:))) PozdrawiaMy.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiersz jest smutny dzięki za bycie Smutny może, ale ja się doszukałam w nim nadziei (choć niezaznaczonej).Nigdy do końca nic nie wiemy, ludzie umierają i jeszcze ją mają.My mamy lato, bez względu na wszystko:))) Cmoki nadziejowe:) !! Ewo! Dobrze jest czytać Twoje słowa.. również pełne nadziei.Dziękujemy:) Serdeczności.
Waldemar Talar Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 wiersz porusza i zmusza do refleksji, miły wakacyjny ma klimat. pozdrawiam duet plusem Waldemar
Rekomendowane odpowiedzi