Lilianna Szymochnik Opublikowano 16 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Słodkiego życia mi tu zabrakło. Słodkiego życia - więc zgódź się, Boski, aby mnie anioł skrzydłami natchnął i szczęściem tknięty, umrę z miłości. Spłynę po śmierci ku Tobie zdrojem użyczać chłodu ciału w kąpieli - w słońcu, co zbiegło z Sierra Leone niebo i ziemię jak kwiat rozbielić. Bo słodkie życie w marzeniach moich, to śmierć, by odtąd być tylko z Tobą I pluję śmierci w oczy szyderczo - lecz niebo milczy w nieśmiertelności, lecz Ziemia nie chce bym był wodą, a Ty? - Ty nie chcesz, żeby mi przeszło. Sonet.
Tomasz roman Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Kolejna próba, panie szamotnik, sonetu..., pan spojrzy na tą stronę i niechaj się pan zastanowi czy warto...? http://www.mickiewicz.art.pl/
Lilianna Szymochnik Opublikowano 16 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Mam jeszcze 9 gotowych I na pewno je tutaj prześlę. Nic mnie w tym nie zatrzyma. Wiem,że niektórzy uwielbiają takie wiersze i będę, je pisał na złość. Salve!
Lilianna Szymochnik Opublikowano 16 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 A,co mama zrozumieć: że pokazałeś mi Panie owa stronę wdziałem ja wcześniej nawet nie czytał tam nic?
Tomasz roman Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niech pan spojrzy lepiej na mój sonet na bez limitu i jeszcze raz się zastanowi...
Tomasz roman Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niech pan spojrzy lepiej na mój sonet na bez limitu i jeszcze raz się zastanowi... powiem tak, za dużo u pana metafor, za mało treśći i przesłania ite błędy, za to pana nielubią o czym pan doskonale wie, ale niechce się panu poprawić tych sraczek, to żle bo tacy jak pan z ogółu nie wydają tomików i nie wygrywają konkórsó(tylko niech pan mnie nie "szydzie" i nie mówi że wygrał jaiś)ohyda! POZDRW
Lilianna Szymochnik Opublikowano 16 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Jak za mało to żle, za dużo nie dobrze A kogo to obchodzi grunt,że wiersz rozumieją Panie. Kicz lej Pan na wosk?
Tomasz roman Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kicz jest jak stos...
Tomasz roman Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kicz jest jak stos... prędzej czy pużniej zwęgli pani twórczość i tą buntowniczą chęć pokazania niczego... kiedyś byłem za pana twórczośćią, teraz przeszłem metamorfozę...
Lilianna Szymochnik Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Ja nie piszę tylko sonetów w każdej chwili mogę tutaj przekazać inne wiersze. Ave!
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Najlepsza pointa: Sonet (tej ironii nic nie zastąpi ;) To co niżej - to chyba schizofrenia upałowa (lepszy łyk zimnej wody niż gadanie do ściany). b
Lilianna Szymochnik Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 A tak na marginesie: Na Pana potrzeba mieć wygląd,tytuł i pieniądze. Nie wiem,czy taka myśl istnieje ale byłaby z tego dobra złota myśl. Ave!
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zapomniał Pan o uroku osobistym - to najsampierw ;)
Lilianna Szymochnik Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Wygląd już sam zapewne mówi sam za siebie. Ave!
Joanna_Soroka Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Obraza miłośników sonetów i tych co piszą sonety. Anioł ze skrzydłami, niebo, miłość, serce, dusza, marzenia, śmierć, słodkie życie... Nagromadzeniem takich pojęć stworzy tylko kicz, a raczej kiczysko, tak patetycznie, że aż śmiesznie. W dodatku z błędami w rytmie, brakiem średniówki w wersach, kiepskimi rymami i logiką przekraczającą wszelkie granice. Strach się bać reszty tych sonetów, które autorka chce tu wysłać.
Lilianna Szymochnik Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 To napisz sobie Pani sama lepszy. No pokaż swoje możliwości, każdy potrafi tylko mleć językiem a nie widzi własnych wad. Ave!
Joanna_Soroka Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 To twój wiersz tu oceniamy i może się zastanów dlaczego nikt się nim nie zachwyca. To, że próbujesz pisać sonety Ci się chwali, ale nie możesz pisać takich gniotów i jeszcze żądać pochwał.
Lilianna Szymochnik Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 To jest sztuka w sztuce nie jest,tak prosto napisać sonetu jak Tobie kochaniutka to wygląda dla oka. A czy ja się chwalę to Ty powiedziałaś. Ave!
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. aż dziw jak ludzie po tylu dniach postu od forum nie umieją opanować ambicjonalnej chuci - ogon pod siebie, poeto, gdy Ci dobre rady prawią ;)
Joanna_Soroka Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Żartujesz sobie :) To co piszesz nie może być poważne. Szkoda czasu na ocenę tego gniota i rozmowę o nim. Poczytaj lepiej coś. I nie koniecznie nawet muszą to być sonety. Zacznij od podstaw, bo jeśli nie żartujesz, to ich właśnie ci brakuje. Popełniasz podstawowe błędy np. mówi się: napisać sonet - a nie - napisać sonetu. to niebo - a nie - te niebo Miłego dnia życzę.
Rekomendowane odpowiedzi