Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Wernisaż fotograficzny z cyklu "SZAFY"

Lucy Rams

Rekomendowane odpowiedzi

WYSTAWA Z CYKLU "s Z A F y"

Galeria "Ciasna" w Jastrzębiu Zdroju
ul. Katowicka 17,
tel. 032-4716456
www.ciasna.prv.pl
zaprasza w dniach
od 14.06.2007 do 6.07.2007 r.
na dwie wystawy fotografii pod wspólnym tytułem
"Z Szafy"

Autorzy:
Anna Bodnar
Damian Cielepa

Wernisaż 14.06 o godz. 18.00

Anna Bodnar - Studentka czwartego roku filologii romańskiej na Uniwersytecie Śląskim. Fotografią zajmuję się od roku, a tak "na poważnie" od 7 miesięcy. Większość moich prac powstała przez ostatnie 5 miesięcy, powodowana była wydarzeniem w życiu prywatnym, które bardzo wpłynęło na wybór kierunku w fotografii, stała się dla mnie schronem na te parę miesięcy, moją prywatną ucieczką... Nie będę tłumaczyć o czym są te prace, ani pisać co autor chciał powiedzieć, bo to nie o to chodzi, każdy odbiera zdjęcie czy obraz na swój sposób, więc ciężko jest narzucać interpretacje, a z racji tego że moje zdjęcia są dosyć wymowne, nie widzę takiej potrzeby. Chociaż przyznaję, że w niektórych pracach chcę pokazać ciało człowieka, niewygładzone przez Programy Graficzne, a wręcz przeciwnie - coś jakby anty retusz, bo nikt nie jest idealny, nie ma pięknych ludzi, wszyscy mamy w sobie piękno i brzydotę, a denerwuje mnie wszechobecny medialny plastik.

Damian Cielepa - rocznik '74. Redaktor naczelny kwartalnika literacko-artystycznego sZAFa www.szafa.prezentacje.pl. Poeta, prozaik, muzyk, fotograf. Prezentowane przez autora prace celowo nie tworzą zwartego cyklu. Wprost przeciwnie, wprowadzają chaos barwą, rozmyciem przestrzeni, łagodnie przechodząc w codzienność czerni i bieli.

więcej informacji: http://szafa.prezentacje.pl/szafa/23_24/jpg/zszafy/an_dc.htm

ZAPRASZAMY!!!