Jimmy_Jordan Opublikowano 9 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Ułożyli nas w rzędach od dziecka, kazali słuchać na musztrze godziny spędzać w przyzwoitych odruchach odrutowali nam ciała rdzawym szrapnelem z sumień co wszelkie żądze przeraża swobodną krew koroduje zaprowadzili zasady obili ołtarzem głowy rad nie rad będąc zaradnym poeta głośno się modlił lecz przyszła pora by rosnąć w zaułkach brutalnych praw (wątek polityczny ;) ) gdzie pod bliźniego miłością chowali najsłabszych z nas bijąc to brata to siostrę którzy nie wstydzą się oddać szybko zrozumiał: „wyrosłem a ze mną droga krzyżowa”
Jimmy_Jordan Opublikowano 9 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 pół żartem, pół serio...
Piotr_Jasiński Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Dorosłe dzieci - Turbo pierwsze skojarzenie. Lubię tę piosenkę więc ok Pozdrawiam
Marlett Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Jimmy! Pointę również traktuję pół żartem:)) Uśmiechu.
Jimmy_Jordan Opublikowano 9 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki pozdrawiam Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 9 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe ja też, ale żebym się nią inspirował to nieee... pozdrawiam Jimmy ps "...Dorosłe dzieci mają żal Że ktoś im tyle życia skradł..." tutaj to bardziej o postrzeganie świata idzie... ale rzeczywiście, niezbyt to oryginalne...
Jimmy_Jordan Opublikowano 9 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;j no pointa akurat serio! pora wyrosnąć z tych kajdan, nałapać dystansu, a gdy przyjdzie jesień i tak coś nas (słabość pewnikiem) zapędzi przed ołtarz. Taka kolej rzeczy... pozdrawiam Jimmy
Miłka Maj Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie miałam to samo;)
Mr.Suicide Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pozdrawiam ;)
Piotr_Jasiński Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe ja też, ale żebym się nią inspirował to nieee... pozdrawiam Jimmy ps "...Dorosłe dzieci mają żal Że ktoś im tyle życia skradł..." tutaj to bardziej o postrzeganie świata idzie... ale rzeczywiście, niezbyt to oryginalne... Dlaczego nie oryginalne? Mimo skojarzenia twój utwór jest jednak inny. Bliższy nam w czasie. Pozdrawiam
Jimmy_Jordan Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie miałam to samo;) hehehe, w porządku dzięki i pozdrawiam Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pozdrawiam ;) ok pozdrawiam Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe ja też, ale żebym się nią inspirował to nieee... pozdrawiam Jimmy ps "...Dorosłe dzieci mają żal Że ktoś im tyle życia skradł..." tutaj to bardziej o postrzeganie świata idzie... ale rzeczywiście, niezbyt to oryginalne... Dlaczego nie oryginalne? Mimo skojarzenia twój utwór jest jednak inny. Bliższy nam w czasie. Pozdrawiam A no to się cieszę ;), porzuciłem już wszelką nadzieję, ale myślę, że każdy od czasu do czasu takimi epigonizmami zajeżdża... więc po co się przejmować? pozdrawiam Jimmy
Marlett Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;j no pointa akurat serio! pora wyrosnąć z tych kajdan, nałapać dystansu, a gdy przyjdzie jesień i tak coś nas (słabość pewnikiem) zapędzi przed ołtarz. Taka kolej rzeczy... pozdrawiam Jimmy Moja przekora...pozdrawiam.
Piotr_Jasiński Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Powiedzmy sobie szczerze. Prawie wszystko już kiedyś zostało napisane, a my podświadomie z tego czerpiemy. Aby pisać zupełnie coś nowego trzeba by nigdy nic nie czytać, a tak się nie da. Dlatego właśnie nie zupełna oryginalność jest najlepsza a nowy sposób przedstawienia. A tu jak jest :) Pozdrawaim
zak stanisława Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 bijąc to brata to siostrę którzy nie wstydzą się oddać--- tutaj bym zmieniła, bo jeśli oddają, to bez wstydu szybko zrozumiał: „wyrosłem a ze mną droga krzyżowa”-------dobre!!!!! cmokeS
Judyt Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Tu mi trochę holocaustem zapachniało, szarpnęłem - chyba tak miało być, tyle dojrzałam:) pozdr.
Jimmy_Jordan Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właśnie, ale szło mi o to, że oni nie wstydzą się tak w biblijnym i ewangelicznym rozumieniu, tzn znasz tę historyjkę z policzkami, nadstaw mu drugi itp... i właśnie chciałem skonfrontować ten wstyd i pokazać, że peel się jednak wstydzi czyli jednak źle to jest? Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;j no pointa akurat serio! pora wyrosnąć z tych kajdan, nałapać dystansu, a gdy przyjdzie jesień i tak coś nas (słabość pewnikiem) zapędzi przed ołtarz. Taka kolej rzeczy... pozdrawiam Jimmy Moja przekora...pozdrawiam. Rozumiem, ale wiesz człowiek ma czasem takie frustracje... Z jednej chwilki wierszyk powstał więc możnaby podważać jego "prawdy" ;) pozdrawiam i uśmiechu życzę Jimmy
Rekomendowane odpowiedzi