Włodzimierz_Janusiewicz Opublikowano 4 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 walcząc z wytworami rąk przodowniczek pracy po trzykroć obsikałem pieluszkę tetrową przewinięty, podtarty - zlałem na nowo aż tyłka odparzyłem okrągłe golasy patrzcie! do teraz blizny zostały z wysypką cierpię zajmując stołek boli mnie historia ciężko gminą sterować w eurotrajektoriach które, cóż, zawdzięczamy... komu? liberałkom lecz alfabetem moim będzie wybaczenie przekleństwo? tylko kiedy odciski zabolą krzyknę "a!" nastąpi "b" C. wam wbije moją literę prawa do g... Nie pójdą pod pieniek jeśli poprzecie premii wszystkim nam przyznanie dla szwagra wujka zięcia znajdzie się posada w magistracie Jeśli przegłosuje rada na działki budowlane pola mego zmianę także baczcie na diety to się dogadamy Pycha i Spowiedliwość TKM nie mówcie bym nie musiał straszyć: "uuu!" jak gdym na pieluszce leżał To nie przystoi, władzy weterani...
Jimmy_Jordan Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 no i z takiej władzy to się mogę pośmiać, owszem. Jest kreatywnym utwór, gra słów pięknie puentuje tekst. Proszę panie Jacku! to jest satyra!!! pozdrawiam Jimmy
Oxyvia Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 To jest satyra, ale bardzo gorzka. Niezupełnie do śmiechu. Dobry wiersz.
Jimmy_Jordan Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak kto woli, spierać się nie zamierzam...
Oscar Dziki Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Pycha i Spolegliwość:) Chciałem napisać w tym temacie, ale bałem się, że właśnie taka niedopracowana papa wyjdzie. I chyba mialem rację. Pozdrawiam, zobaczymy przy innych tematach.
Włodzimierz_Janusiewicz Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Przy innych też będziesz się bał, Papkinie. Ale ciekawy neologizm przyszedł mi do głowy, dzięki!
Messalin_Nagietka Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 bez przesady - to jakieś gadanie kuluarowe w sejmie czy co? a gdzie piękność życia? z ukłonikiem i pozdrówką MN
Włodzimierz_Janusiewicz Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Polityka lokalna raczej - przemówienie burmistrza.
Rekomendowane odpowiedzi