Przemysław Mańka Opublikowano 31 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Błądzisz po ulicach swojej wyobraźni Dochodząc do nieznanych miejsc Otoczonych zasadowym płynem Rozpuszczającym jutrzejsze zakwasy Drążysz myślą tunel dla siebie By nie wspinać się pod górę Nazywaną twym codziennym doznaniem Nocą i za dnia odlatując gdzie indziej Doznajesz dreszczy ciepłej krwi Wzlotów szybowca ogarniającego myśli Przez atom rozszczepienia czasu Przy drgawkach wskazówek o północy Kończąc wyrywać kamienie Z zębów i z serca używając rozumu Tworząc eliksir buntu porannego Znów siejąc w sobie wolność
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Dla mnie za wysoki ton. I za pokrętne (nadmiarowo ekspresyjne) metafory. Podejrzewam momentami brak kontroli nad nimi ("Wzlotów szybowca ogarniającego myśli"). Niepotrzebne też są inwersje (ton i tak za wysoki, jak już pisałem). Końcówka z kamieniami i eliksirem ociera się o banał. pzdr. b Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Messalin_Nagietka Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 z tym złomem to przesada i zakwasami wiersz choć widać, że przemyślany ale nie spina się w klamrę przynajmniej dla mnie ale widać, że autor wart przeczytania kolejnej pozycji zaczekam z ukłonikiem i pozdrówką MN
wesoły grabarz Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 tak, pomysł jest ale wykonanie fatalne patos etos i aramis
kyo Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 o! wzloty szybowca! zaiste pasjonujące!
Oxyvia Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Dla mnie ten wiersz jest spójny, zrozumiały, przemawia do mnie. Odbieram go jako ucieczkę od rzeczywistości w marzenia i własny świat, który jest niezależny od nikogo i niczego z zewnątrz - jako równoległe życie podmiotu, rozszczepienie jego czasu. Podoba mi się.
Rekomendowane odpowiedzi