Spiro Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 granica pani Kim jest konieczna trzeba oddzielić moją dżucze od twojej strefy przepływów bez ograniczeń i kontroli upadną nasze królestwa trzecie nie powstanie będziemy więc stawiać zasieki spać z dłonią pod poduszką obserwować z daleka jak przerzucimy most nie będzie powrotu
Ewa_K. Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 granice Pań KIM są po to by je przekraczać już się wypowiadałam dobrze Ci idzie Poeto
Piotr_Jasiński Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Te już się wyłuszczyłem. Jak najbardziej mi odpowiada. Pozdrawiam
Oscar Dziki Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 eee... dżucza chyba ze swojej natury jest od wszystkiego oddzielona, a jeśli nie jest to nie jest sobą, więc dżuczy (we względach ideowych, ekonomicznych etc.) nie sposób oddzielić. Mylę się? będziemy więc stawiać zasieki spać z dłonią pod poduszką obserwować z daleka I paradoks w poincie. Nawet udany. Szkoda, że jakoś mi nie brzmi. Może przez ten początek z "jak", miast jakiegoś mniej kolokwialnego "kiedy" lub czegoś w tym stylu. Ciekawie. Pozdrawiam.
Spiro Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję i również pozdrawiam
Oscar Dziki Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 jest paradoks, ale 'jak' nie jest kolokwialne. ma kilka znaczeń. jeśli połączy Pan pointę z wersem poprzednim, to może będzie trochę jaśniej przy zachowaniu formy "przerzucimy" i polaczeniu z pointą oznacza, ze jesli przerzucicie, to będziecie obserwować. Takie było zamierzenie? Dziwne. Może lepiej zamienić "przerzucimy" na "przerzucamy"? wtedy nie będzie wątpliwości. Tak mi się wydaje.
Spiro Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 nie. będziemy obserwować jak... czyli w jaki sposób, czy jest to możliwe, a jak/kiedy/jeśli to się uda to nie będzie odwrotu nie przypuszczałem, że tak trudno będzie to odczytać. to 'jak' tak bardzo drażni w tym miejscu - miałem nadzieję, że właśnie to będzie zmuszało do poszukania znaczeń
M._Krzywak Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Czytając ten utwór czuję się tak, jakbym czytał Kuśniewicza - nic nie rozumiem, ale wciąga :) Plus. Pozdrawiam.
Spiro Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 nie wiem teraz załamać się, czy ucieszyć. na wszelki wypadek podziękuję, jak mamusia uczyła ;) zawsze miło Cię gościć Michale pozdrawiam
Olesia Apropos Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie o tym pisałam w warsztacie szkoda, ze nie zmieniłeś
Spiro Opublikowano 28 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 wiem Olesiu, mnie też nie brzmi, ale miałem do wyboru gładkość albo znaczenia i wybrałem drugie. nie znalazłem sposobu innego niż dodatkowa zwrotka, a sądzę że więcej wersów już w tym wierszu nie trzeba. poza tym ideały są nudne, prawda? pozdrawiam Cię najserdeczniej jak potrafię ;) /s
Olesia Apropos Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeśli nie jest synonimem do jak kiedy jest co nie znaczy, że wszytskich synonimów można używać zamiennie (przecież są nacechowane w inny sposób, prawie nie ma tych nacechowanych identycznie) źle mi brzmi to jak - bardzo nie jestem też pewna, czy czasem w ten sposób nie jest użyte niepoprawnie, nie wiem ale nie podoba mi się poza tym drobiazgiem - wiesz już, podoba mi się pozdrawiam
Spiro Opublikowano 28 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeśli nie jest synonimem do jak kiedy jest co nie znaczy, że wszytskich synonimów można używać zamiennie (przecież są nacechowane w inny sposób, prawie nie ma tych nacechowanych identycznie) źle mi brzmi to jak - bardzo nie jestem też pewna, czy czasem w ten sposób nie jest użyte niepoprawnie, nie wiem ale nie podoba mi się poza tym drobiazgiem - wiesz już, podoba mi się pozdrawiam 4. pot. ‘wprowadza zdanie podrzędne określające czas przebiegu akcji zdania nadrzędnego; kiedy, gdy’: Jak wrócę, wszystko ci opowiem. Zamknij drzwi, jak będziesz wychodził. 5. pot. ‘wprowadza zdanie podrzędne określające warunek stosujący się do treści zdania nadrzędnego; jeśli, jeżeli, o ile’: Jak się postarasz, możesz wygrać. Nie odezwę się do niej, jak mnie nie przeprosi. najważniejsze, że się podoba. upał zbyt duży, żeby bronić, więc chyba w końcu zmienię
Olesia Apropos Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 napisałam, ze nie jestem pewna, ale naprawdę nie musiałeś mi wyszukiwać, ze nie mam racji nie chcę niczego wygrywać, nie potzrebuje to jak najzwyczajniej w świecei mi się tu ne podoba odezwę się do niej JEŚLI mnie przeprosi nie musisz niczego zmieniać dla mojego dobrego samopoczucia
Spiro Opublikowano 28 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 nie dla Twojego. mnie też to męczy, ale nie mam innego sposobu. niech sobie powisi. może później zmienię. a próbuję cię przekonać, czy raczej uzasadnić, bo bardzo liczę się z Twoją opinią. gdyby było inaczej to nie przejmowałbym się. uwierz, przejąłem się...
Olesia Apropos Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. spirciu jak mi sie nie podoba i kropka. nic więcej na ten temat nie napiszę
Espena_Sway Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 czytam szczerze mówiąc dawno mnie tutaj nie byŁo, więc wybacz jeśli komentarz będzie maŁo konstruktywny. z caŁości najmniej podoba mi się pierwsza zwrotka. nie wiem dlaczego, może warto usunąć z ostatniego wersu określenie 'przypływów'? robi się wtedy bardziej wieloznacznie. jeśli chodzi o dalszą część, nasunęŁa mi się myśl, że im dalej tym lepiej. ostatnio lubię podmiot zbiorowy, więc tym bardziej podoba się podkreślanie wspólnoty :) reasumując daję piątkę z maŁym minusem ;P pozdrawiam Espena :)
Spiro Opublikowano 29 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 dziękuję Espeno za pozytywkę :) minus, szczególnie mały, mogę znieść bez problemu. we wskazanym miejscu jest 'przepływów' a nie 'przypływów', chociaż o ile rozumiem dobrze co masz na myśli, to różnica bez znaczenia pozdrawiam /s
Rekomendowane odpowiedzi