Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsza wiedzma
głosowała w systemie audio-tele
na grupę rockową WRZOSOWISKO I KOŃSKIE
SPLOTY

Druga wiedzma
kupiła na przetargu smoczą łuskę
po bardzo korzystnej cenie

Trzecia wiedzma
zMIKSowała
ucho Tatarzyna z kciukiem Kapitana

Hekate
budzi Makbeta siedzącego przed telewizorem
"One coś knują"

"A co mnie to obchodzi"
odpowiada prestidigator śmierci
i zaczyna
na video
przeglądać
Wizję Lokalną z przechodzenia w stan ducha
Banqua

28,09,95 godz. 11 wieczorem

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Agnieszka Charzyńska  raczej wiersz nie mówi o Twoim patriotyzmie. Polska to  moja Ojczyzna- kocham ją - innej Ojczyzny nie mam.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Czy to źle kochać.?   Tożsamość narodowa- my nie mamy się czego wstydzić. Kraj którego nie było tyle na mapie Europy przez tyle lat. Jesteśmy wolni- dzięki im- Bohaterom. Ich miłości- bo z miłości do Ojczyzny ginęli za wolność- nawet za to, że teraz możesz tak pisać. Czyż nie? Co jest złego w modlitwach? Europa to podwaliny chrześcijaństwa, A Unia Europejska- jej jeden z Ojców założycieli- (jego idee) Robert Schuman- prześladowany podczas II wojny, dziś wyniesiony na ołtarze- zły? A dbałość o kulturę- szeroko rozumianą- trzeba zacząć od siebie  
    • Ależ tak woda Tobie zalazła. Kiedyś nie mieli w studni dość własnej, Gdy suszył upał, a kwaśne mleko Dawali dziatkom, nie starym kmieciom. Czy więc i dzisiaj problem z gozałką? Tylko, gdy browar cieszy zbyt pianką. Pzdr

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Leszczym  tak sobie pomyślałam, muzyka Kazika jednych buja innych nie. Mnie tak sobie- choć jeden utwór  to bujał ostatnio "Mój ból jest lepszy niż twój. Pamiętasz co wtedy się działo? Zrobili z tego politykę- " Trójka" się rozpadła, a dziennikarze  muzyczni utworzyli 'Radio Nowy  Świat"
    • @Leszczym Jestem wzruszona. Nie wiem co odpowiedzieć. Dziękuję
    • A czytam tak:   Rozrzucone pościele, kielich krwawego wina, wspomnienie twe na mym ciele  ekstazy smak przypomina,   burza uczuć ucicha, wzrok szczęściem przepojony, serce z radością wzdycha, miłości zapach szalony,   i te oczy rozpromienne  czule we mnie wpatrzone, mówią: one są niezmienne, i wciąż zauroczone,   cisza nabrzmiała szeptem,  przerwana namiętnym krzykiem  wzięła nas w swe ramiona, chcąc być rozkoszy wspólnikiem,   i przytul to życie, kochanie... W twoich objęciach chcę spać! Na jawie śnić nieprzerwanie, że miłość wciąż będzie trwać!   W piosenkach najważniejsza jest melodia, otóż to: początek jest spokojny - głęboki i idzie w coraz szybszy rytm, aby na końcu zakończyć kontraltem.   Łukasz Jasiński      Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...