Jimmy_Jordan Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Artysta od siedmiu wierszy gotowy na własny odbiór wieczorem nad książką sterczy by rano móc pisać znowu liryki bez większych sensów o tym i bóg wie czym jeszcze nie słuchaj i nie ustępuj artyście po jednym tekście już wiem że słowa powinny być proste zanim publika do mózgów dorośnie już wiem że słowa powinny być proste dopóki konsumpcja hamuje postęp już wiem że słowa powinny być proste Tłumaczył sobie że przecież gdyby miał bank w kieszeni na pewno pisałby lepiej i formą by rozpromienił liryki bez większych sensów jachtem płynąłby w mainstream odbiorco ty nie ustępuj więc pięści złóż i lej bij już wiem że słowa powinny być proste zanim publika do mózgów dorośnie już wiem że słowa powinny być proste dopóki konsumpcja hamuje postęp już wiem że słowa powinny być proste ta bajka ma jeden wniosek jeśli chcesz zostać pisarzem to musisz znać słowa proste zapomnieć te wyszukane
Piotr_Jasiński Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Konsumpcja ok ale w ostatnim wersie pierwszej chyba literówka. Dobre przesłanie. Pozdrawiam
Jimmy_Jordan Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale np od strony technicznej nie szwankuje?? bo ja nienawidzę rymu mainstream- lej i bij masz może jakieś pomysły. dzięki za wgląd i pozdrawiam Jimmy
Piotr_Jasiński Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Może troszkę. Skacze nieco ilość sylab w wersach. W drugiej strofie czasem 7 czasem 8. Można by całą do 8 jak pierwszą. Poczytam, może coś wpadnie mi do głowy. A chciałbyś któreś z tych dwóch wywalić? Jeśli tak to które wolisz?
Jimmy_Jordan Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wolałbym lej i bij do wywalenia, bo akcenty rozwala... z góry dziękuję za ewentualną pomoc :)
Piotr_Jasiński Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 "liryki bez większych sensów jachtem przepłynąłby w mainstream ---> teraz 8 sylab odbiorco ty nie ustępuj złóż pięści i lej po miękkim" Nie do końca mi się to podoba ale tak na szybko. Może ktoś jeszcze się trafi z ciekawszym. :) Pozdrawiam
HAYQ Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Wiersz dobry i mimo że o sprawach oczywistych ciekawie napisany... nut tylko brakuje i piosenka gotowa. Jeśli chodzi o techniczne... jest, co nieco, z rytmem - poniżej. Kłaniam się. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Jimmy_Jordan Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i tu znowu się do tej kosmetyki przychylę... Dzięki stokrotne! :)
Rekomendowane odpowiedzi