Messalin_Nagietka Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 wiersz powstał w zamyśle wiersza Piotra Rutkowskiego "whiskeyrebell" - jest zupełnie o czym innym - ale dzięki raz w górze chmura Bohu spod nóg pierzchła że walił się on na łąkę gdzie kwieciem, rój oniemiały zaraz wieść rozesłał i tak do dzisiaj cała Ziemia plecie: bzz, fju, chrum, frru, je, sz, coś z tego rozumiesz? Boh w końcu powstał, otrzepując boki, zaiskrzył słońcem i gwiazdami, zgrozo, w dół się zsypały śmiertelne uroki i zajęczało poezją i prozą: bzz, fju, chrum, frru, je, sz, coś z tego rozumiesz? a kiedy z chmury na Boha polało i banał błyskiem wyraził co jego, Boh zbił – jak dla mnie to ciągle za mało i sklął coś w swoim języku do tego: bzz, fju, chrum, frru, je, sz, coś z tego rozumiesz? aż chmurę ścisło ze śmiechu, a glebę wygniotło w garby, a powietrze nikłe prysło do nikąd i do dzisiaj z niebem myli się, rój to tłumaczy niezwykle: bzz, fju, chrum, frru, je, sz, coś z tego rozumiesz? i tak od słowa do słowa w człowieka zlało się życie i odbiło, wtedy jęło się wszystkim na łące wywlekać że pozwolili w górze chmurze, żeby: bzz, fju, chrum, frru, je, sz, coś z tego rozumiesz? a chmura? jeśli kiedyś tam istniała, zwiewając Bohu jęła łące jeszcze wyrażać smutki i krągłości ciała, może i w puencie zajęczysz z nią wreszcie? bzz, fju, chrum, frru, je, sz, i co tam? już pojmujesz?
Marlett Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Messalin! Znowu bajasz. Cały świat prosty, ino Poetom chce wszystko zawijać w metafory i takie tam.. aż chmurę ścisło ze śmiechu, a glebę wygniotło w garby, a powietrze nikłe prysło do nikąd i do dzisiaj z niebem myli się, rój to tłumaczy niezwykle: bzz, fju, chrum, frru, je, sz, coś z tego rozumiesz? ...i dobrze ,że Poeta świat rozumie po swojemu:)) Słońca:))
zak stanisława Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Boh w końcu powstał, otrzepując boki, zaiskrzył słońcem i gwiazdami, zgrozo, w dół się zsypały śmiertelne uroki i zajęczało poezją i prozą: bzz, fju, chrum, frru, je, sz, cos z tego rozumiesz? nic, a nic, ale jak tak sięgnę głębiej to świta;))))) dobre bajanie i bezczasowe. pozdrawiam zabajana /eS
Messalin_Nagietka Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. poeta tak, hi, tylko czy ktoś zrozumie poetę, jak na złość trza przed poezją nastrój mieć by się w poezji chciało chcieć poezja daleko odpadła od gardła i terla teraz jak dmuchany materac, hihihihi z bzz fju chrum frru je i szukłonikiem i pozdrówką MN ps. dzięki Marlett
Messalin_Nagietka Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nuż, kiedyś tam się coś zaczęło dyć i dokonał pierwsze dzieło Boh albo chmura (kura - jajko) i tak do dzisiaj się waść szarpią, hihihihihi z bzz fju chrum frru je i szukłonikiem i pozdrówką MN ps. dzięki Stanisałwo
Messalin_Nagietka Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I wszystko jasne! - wiersz boski :))) - Nieprawda - twierdził Seneka, że Archimedes był trzeźwy i krzyczał: "Eureka!". Miał wtedy co najmniej 3 ‰ w krwi, iiiii... biegł w dżinsach przez Kraków, bełkocząc: bzz, fju, chrum, frru, je, szszsz... wiersz boski - bo rosołowski, hihihihihi ups, sorka, hihihihi z bzz fju chrum frru je i szukłonikiem i pozdrówką MN ps. dzięki Sokratex'e
Messalin_Nagietka Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. słuszałem o supermaniei super novej i wreszcie są super wiersze, hihihihi z bzz fju chrum frru je i szukłonikiem i pozdrówką MN ps. dzięki Piotrze, może będę niedługo w M1, dam znać
Messalin_Nagietka Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki - ajć, samemu mi się nie chce na pamięć, hihihi, a Ty proponujesz wokół, no co Ty? Nataszo? z bzz fju chrum frru je i szukłonikiem i pozdrówką MN ps. dzięki Nataszo
Oxyvia Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Messalinie, świetny pra-erotyk! Ta chmura - puch marny - marzenie, za którym On goni - zwiewna, zwinna, ulotna - a zrobiła Boha na szaro i naśmiała się z niego jeszcze! Ale rój zdążyli "zesłać" z niebios (mylonych z powietrzem). Świetne! ;-)))
Beenie M Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Boh się raduje patrząc z wysoka Messa buszuje w ziemskich urokach zagląda w kąty turla się w trawie starym wiatrakom skrzydeł dodaje odkurza ścieżki w pola wyrusza wszystko ożywia aż świszczy w uszach bzz, fiu, chrum, frru, jesz, tralala, pitu czytelnik z Bohiem jęczą z zachwytu czytelnik pozdrawia, Messa niech dalej o świecie rozprawia :)))
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Boh, nie zdzierżywszy, nuż na chmurę skoczył A ta oburzona nagle się spieniła I grzmotem huknęła, błyskiem między oczy. Myślicie ,że co? Coś bohu zrobiła? bzz, fju, chrum, frru, je, sz, i co tam? już pojmujesz? Skropiła ziemię rzęsistą ulewą, Że nikt nie widział, dalej niż dwa kroki. A potem, w słońcu zrobiło się ciepło, Zieleń buchnęła - już się boh nie droczy. bzz, fju, chrum, frru, je, sz, i co tam? już pojmujesz? Różnie pojmuję bajdy jedząc ze s(z)malcem pajdy. (i niiech oczy was nie bolą - pajdy ze smalcem, cebulą i solą)
Messalin_Nagietka Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oxyvio, hi, nie pomyślałem, że i z tej strony można spojrzeć na ten wiersz, dzięki za odkrycie, hihihihi, z bzz fju chrum frru je i szukłonikiem i pozdrówką MN ps. dzięki Oxyvio za koment
Messalin_Nagietka Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Uważaj Beenie na Boha bo Boh Cię jeszcze za chmurkę weźmie i nuż pokocha sama wiesz co potem ... cuirkiem ... można doszlochać, hihihiih z bzz fju chrum frru je i szukłonikiem i pozdrówką MN ps. dzięki Beenie M za miłą rymowankę
Messalin_Nagietka Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bajdy Jacku nie od pajdy a od zabajonych lodów co się nie równają z żadnym z naszych dwóch wywodów taki lód winien być w opoce kup i schlip, samemu oceń, hi z bzz fju chrum frru je i szukłonikiem i pozdrówką MN ps. dzięki Jacku - fajny wiersz, hihihihi
bona Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 No zabajałeś, jak zwykle i dobrze:) Jak z rękawa. Pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hihihi, Bono - czasem myślę, i te czasem daje mi rękaw, hihihihi, często myślę, że dobrze, że to nie rękaw zapinany na plecach, hihihihi śmieję się z siebie i chyba wszyscy i Ty mi wybaczą co mi tam zostało, hi zz bzz fju chrum frru je i szukłonikiem i pozdrówką MN ps. dzięki Bono za koment
bona Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 :)Napisałam Ci, że wszystkie fotki wróciły do mnie, Twój e-mail nie przyjmuje
Messalin_Nagietka Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a teraz? hi z ukłonikiem i pozdrówką MN ps. prześlij dziś część
Marlett Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Messalin! Ja czasem rymuję i wiem, że do ''Rosołowski'' - najlepszy rym to -''boski'' Słonecznie pozdrawiaM.
Rekomendowane odpowiedzi