Waldemar Talar Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 pochmurny ranek na polach świeci słońce kwitnący rzepak
Katarzyna Bielińska Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Podoba mi się Twój wiersz...I myślę (chociaż nie znam się tak naprawdę), że to właśnie jest haiku....A jeśli nie, to jest bardzo zbliżone:). Są dwie, niezależne od siebie części. Pochmurny ranek z jednej strony i słońce, które świeci na polach. Pozdrawiam:)
Waldemar Talar Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Dzięki za odwiedziny Katarzyno. Miło mi że utwór się spodobał pozdrawiam Waldemar
Piotr_Płoszaj Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Mętne promienie śnią mdłe w zawilcach szary poranek
tygrys_pietrek Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hej fajne tylko jak sie czyta pierwzy raz i troche szybko to wydaje sie ze po "snia mdle" brakuje okreslenia co one snia. za drugim razem jest juz ok bo czlowiek kapuje ze chodzi o forme slowa "spia". gratuluje naprawde niezle. pietrek
Piotr_Płoszaj Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo się cieszę,że się podoba tym bardziej,że to drugie haiku w moim życiu:) Faktycznie za pierwszym razem brakuje o czym śnią, zauważyłem to dopiero gdy mi powiedziałeś pozdrowionka A Waldemara haiku się podoba? bo mi tak:)
ja_bolek Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pokrzepiające to ... słońce
tygrys_pietrek Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 [quote=Piotr Płoszaj A Waldemara haiku się podoba? bo mi tak:) ma dobry pomysl gorzej z wykonaniem. do realizmu przyczepic sie nie da. faktycznie w pochmurna pogode, jesli nie ma mgly, pola rzepaku wrecz swieca. mozna to nawet wziac za chwilowe przejasnienie. pomysl jest taki: utozsamic slonce z kwiatami rzepaku. swietne tylko utonie w gaszczu innych. brakuje jakiejs zagwozdki. nie jestem poeta i nie potrafie tego poprawic. moznaby udziwniac pochmurny ranek na polach swieci rzepak kwitnący słonce tylko po co ? naprawde dobre w kazdym razie pietrek
Waldemar Talar Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Dzięki wszystkim za odwiedziny i komentarze. pozdrawiam Waldemar
tygrys_pietrek Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. http://www.deviantart.com/deviation/54846693/?qo=3&q=by%3Ablackman23&qh=sort%3Atime+-in%3Ascraps
Rekomendowane odpowiedzi