Miłka Maj Opublikowano 3 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 uśmiecha się dziewczyna ze szpitalnego oddziału oszczędzając łzy na chwilę wystarczy do wczoraj świadomość - jesteś bliżej niż jutro dużo za dużo na sen - niektórzy mają odwagęskrzętnie ukryję twoje ciało po cichu po ciemku wyniosę z miasta pożegnania nikt nie zauważy
kyo Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 ładna kursywa, reszta nie ma tej lekkości;) pozdrawiam
Miłka Maj Opublikowano 3 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 cóż, nie ma lekko - chleb po osiem;) serdeczności/V.
Marlett Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 dużo za dużo na sen - niektórzy mają odwagę czym jest odwaga? serdecznie pozdrawiam:)
Mr.Suicide Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 jakoś dłużej niż ostatnio,choć widzę,że w porównaniu z warsztatem to i tak były cięcia. pierwsza strofa jakoś mi odstaje od kolejnych.tak sobie kombinuję- czy to nie jest opis dziewczynki,która potem zwraca się już w 1 os. l. pojedynczej?pewnie się mylę. tak czy inaczej ja bym wyciął pierwszą,ale pewnie dla Autora to ważna strofa. dobry wiersz,mnie się podoba. pozdrawiam.
Miłka Maj Opublikowano 4 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To pojęcie względne. Uwierz, korytarze szpitalne wszędzie wyglądają tak samo - myśli się wtedy albo o tym, żeby walczyć dalej albo - żeby odejść. Wszyscy o tym myślą - tylko niektórzy mają odwagę, by to zrobić. Zarówno pierwszy wariant jak i drugi. Bo jak walczyć ze świadomością, że śmierć jest bliżej niż jutro? Potrzeba odwagi, siły i wiary - co by to miało nie znaczyć. Potrzeba też odwagi na sen, by móc się rano obudzić. Albo nie. Druga strona medalu w tym przypadku także wymaga odwagi, choć niektórzy nazwą to tchórzostwem. Temat rzeka. pozdrawiam/v.
Miłka Maj Opublikowano 4 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) supeł, supeł - na szyję buziaki/v.
Miłka Maj Opublikowano 4 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz rację, pierwsza strofa jest wyjątkowo ważna for me:) Co do kursywy - pudło. To poniekąd odpowiedź. W wielkich miastach nie ma rytuału pożegnań. Kondukt pogrzebowy przemyka szybko i niemalże niezauważalnie z garstką żałobników, tak, by nie przeszkadzać. W małej miejscowości czy na wsi żegnają wszyscy w samo południe - bliscy, znajomi, sąsiedzi i gapie. Ludzie mają większy szacunek dla zmarłych. Tak chyba... serdecznie/V.
Marlett Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To pojęcie względne. Uwierz, korytarze szpitalne wszędzie wyglądają tak samo - myśli się wtedy albo o tym, żeby walczyć dalej albo - żeby odejść. Wszyscy o tym myślą - tylko niektórzy mają odwagę, by to zrobić. Zarówno pierwszy wariant jak i drugi. Bo jak walczyć ze świadomością, że śmierć jest bliżej niż jutro? Potrzeba odwagi, siły i wiary - co by to miało nie znaczyć. Potrzeba też odwagi na sen, by móc się rano obudzić. Albo nie. Druga strona medalu w tym przypadku także wymaga odwagi, choć niektórzy nazwą to tchórzostwem. Temat rzeka. pozdrawiam/v. Miłka! Myślę,że wiem bardziej niż myślisz. Bardzo Ci dziękuję:))) Pozdrawiam serdecznie.
Miłka Maj Opublikowano 4 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Moja droga, myślę, że wielu wie bardziej - tylko niewielu się przyznaje, nawet przed sobą. Bardzo proszę:)
Rekomendowane odpowiedzi