M._Krzywak Opublikowano 1 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Na ścianie wisi obraz Jezusa Chrystusa Kiedy w telewizorze wyciągają serca z piersi a potem debiutantki z odkrytymi biustami promują własne ciało a jeszcze później kolejny gwałt, kolejna śmierć i przerwa na reklamę. Na ścianie wisi obraz Jezusa Chrystusa Kiedy z głośników słyszę przekleństwa zza ściany sąsiad skrzeczy o rozwód przed oknem trwa kolejna impreza młodzieży i teraz nie kłamię – wczoraj zabrano dwóch prawie martwych chłopców. Na ścianie wisi obraz Jezusa Chrystusa Kiedy krzyczę że nasza miłość to nieporozumienie obrażamy się wspólnie – kto bardziej boleśnie uderzy słowem tak aby coś w środku pękło aby poczuć się przez chwilę wolnym od tego, co się przyrzekło na zawsze. Na ścianie wisi obraz Jezusa Chrystusa …
zak stanisława Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 ii nic sobie z tego nie robimy, obłudnicy, wiedząc że za nas , dla nas.....
Jimmy_Jordan Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pośmiać się zawsze można jeszcze... ;J M. hipokryzję odkopałeś w każdym domku, tylko po co to "i teraz nie kłamię" - nasuwa podejrzenie jakoby cała reszta monologu była bzdurą (ale w sumie są to rzeczy sprawdzalne więc oddalam..) pozdrawiam Jimmy
M._Krzywak Opublikowano 1 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Stasiu - robimy, tylko pokora jest cicha. Jimmy - w sumie napisałem wniosek pewien u Ciebie pod wierszem. A to, co zaznaczyłeś - jest (jak dla mnie) złamaniem dystansu między podmiotem a odbiorcą. Ale jak tak odczytałeś - to musi tutaj być jakieś ziarno prawdy. Pomyśle - na szczęście mam już gotowy wiersz na dziś, a ten, jak przejdzie testy, pójdzie za tydzień. A hipokryzji - NIE!
Marlett Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Obraz hipokryty, który deklaruje przywiązanie do tradycji i ich wartości, a w praktyce nie przywiązuje do nich wagi. pozdrawiam i słońca życzę.
Spiro Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 warsztat to chyba nie miejsce dla tego wiersza pozdrawiam
jacek_sojan Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. !!! J.S
jacek_sojan Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. !!! j.s
M._Krzywak Opublikowano 1 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Panie Krzywak - dwa razy "krzyczy", tak nie powinno być! a rzeczywiście, rzeczywiście - zaraz zmienię. :)
adam sosna Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 na ścianie wisi... ściana cierpiała kiedy wbijano w nią gwoździe żeby powiesić obraz potem dziecinne łóżeczko stanęło pod ścianą potem podrosłeś przeniosłeś się na wersalkę w miejscu twojego łóżeczka stanął on czy możesz coś zrobić? możesz schować obraz w piwnicy sąsiad bije żonę przyjechali z zakładu pogrzebowego po ciała chłopców nagie dziewczyny pężą się na ekranie pora spać mocno (tak mi się - przepraszam)
M._Krzywak Opublikowano 1 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rewelacja!!!
adam sosna Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 bo to co wcześniej i wcześniej wcześniej jest rewel (Akrybia)
Jimmy_Jordan Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No w takiej kategori jak najbardziej się sprawdza, a na prawdomówność peela (hihi) pracują te sprawdzalne podmioty (jak wiadomości itp). Widać się zagalopowałem, ale w dobrej wierze. Bo wiesz oglądałem kiedyś taki reportaż o mowie ciała... same bzdury praktycznie, ale właśnie poruszyli temat kłamstwa w mniej, więcej ten sposób: "Jeżeli osoba zarzeka się, że mówi prawdę i często podkreśla to słownie {...} oznacza to, że...(dalszy ciąg mniej więcej znasz)". Ogólnie to mój błąd, sorki. (sprawa z rzędu etykietek ;J) pozdrawiam Jimmy
Ewa_Kos Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Ja, może z racji dość szerokich poglądów i wielkiej tolerancji niczemu się nie dziwię i już chyba w tym temacie nie znajdę niczego nowego(?) Wiersz jak dla mnie świetny, "wiszącym chrystusem" użytym jako swoistego przerywnika. Podoba mi się ciekawe potraktowanie tematu - tez mnie korci, ale mogłabym chyba jeszcze dosadniej, a nie chcę nikomu wchodzić w drogę moim innym postrzeganiem naszego "tu i teraz" Pozdrawiam serdecznie:))) EK
Górówka Meduza Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 tutaj Michale jest wszystko na talerzu podane. to tak to? nie wiem czy to dobrze. jak to mawia wuszka „wal w pysk”. ja jestem na nie. i te te kropki na końcu... ps. a „akrybia” tak owszem. podoba się. pozdr
M._Krzywak Opublikowano 2 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No na taką koncepcje wpadłem, opisać rzecz wprost. Mam jeszcze tydzień - poszła jednak "Akrybia", pomyśle nad tym tekstem, może te moralniaki wywalę, aczkolwiek nie wiem. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że mnie się podoba, a ja jestem najgorszym krytykiem samego siebie - to przez sympatie i subiektywizm. Dziękuje :)
Górówka Meduza Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie wiem co jest lepsze, bo ja mam odwrotnie, nie jestem przekonana do tego co napiszę i nie do końca mi się podoba gotowy tekst, zawsze wydaje mi się że można było lepiej. :)
Rekomendowane odpowiedzi