Piotr_Jasiński Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 obwiędła zakwitnie nocą pod wprawną ręką ogrodniczki
Marlett Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Piotrze! widzę Ciebie tu i tam. Ale tu daję ++. Do nocy świętojańskiej jeszcze czas, ale PL wszystkiego możne się spodziewać. :) PozdrawiaM.
Piotr_Jasiński Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marlett jak się dobrze starać to taka noc może być co noc :))))) Dzięki serdeczne i również pozdrawiam
Marlett Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Życzę pellowi powodzenia:)))) Pozdrawiam ciepło.
Ewa_Kos Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Ta prawdziwa ponoć kwitnie tylko raz, ale i tak nikt nie widział:))) Teraz wiem - cały problem w ogrodniczce:))) o rękach nie wspomnę.Pozdrawiam serdecznie. EK
Piotr_Jasiński Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki z wzajemnością
Piotr_Jasiński Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wydaje mi się że nie ma problemu ogrodniczki. Raczej chodzi o to że się po porstu swoimi osiągnięciami nie chwalą. :)))))) Wystarczy że paproć zakwitnie, po co szukać splendoru. ;) Pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Ja coś podejrzewam pod tą wprawną ręką... Ech, kosmate myśli, kosmate :) ale tak, kobieta potrafi ożywić i zwiędła roślinkę, szczególnie, jak jest wprawną ogrodniczką. Sympatyczny tekst, ja trochę trywialnie, bo przecież można nadać tej miniaturce głębsze znaczenie - ale myślę Piotrze, że mi wybaczysz. Pozdrawiam.
Piotr_Jasiński Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Michale, ostatnio ktoś mi wpisał po utworem jakimś że wiersz tworzy też czytelnik. A nie jesteś pierwszym któremu kosmate myśli nachodzą po czytaniu. W W kilka się takich osób znalazło. Więc nie ma wybaczenia bo "nulla poena sine culpa", a ja tu winy nie dostrzegam :)) Pozdrawiam
Mr.Suicide Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 szybko się przeniosłeś z tym Piotrze ;) albo to po prostu fascynacja naturą albo... on jest ogrodniczką i ją pocieszy.kobieta - paproć - (to chyba taka najbardziej lakonicza interpretacja) wyczerpana po cały dniu nagle wraca do życia,bo... (powiedzmy,że każdy się domyśli za sprawą czego).albo odwrócić role... nie wiem czy wspominałem,że mi się podoba. pozdrawiam.
Piotr_Jasiński Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mnie rozbawiła twoja interpretacja. I gdy się zastanawiam to chyba najbliżej prawdy jasteś. Znaczy przed zmianą ról. :)) Dzięki i pozdrawiam również. Ps.Aż mnie zstanowiłeś czy czasem małej zmiany nie wprowadzić. I chba tak zrobię.
Judyt Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 gdy nie podlejesz zwiędnie, oj robaczki te igraszki może fraszki? Byłam, powiedziałam, nie spałam, pozdrawiam ciepło
adam sosna Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 podwiędła zakwitnie nocą za wprawną ręką ogrodniczki ++
Piotr_Jasiński Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fraszki - te są dla zabawy ale róża w mym ogrodzie będzie kwitła bez obawy tylko dzięki czystej wodzie nie zakwitnie nam niestety tylko dzięki pisaninie więc zadanie dla poety nie polejesz kwiat przeminie ;)))
Piotr_Jasiński Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pojmuję że wesja z panią ogrodnik lepsza. Dzięki i pozdrawiam
adam sosna Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 czy lepsza? nie nie lepsza inna
Pancolek Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Władanie oszczędnością godne pozazdroszczenia :) Pzdr
Piotr_Jasiński Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Adamie. Pani była na początku i Pani będzie na koniec. O Panu może coś innego będzie. W bliższej lub dalszej przyszłości. Pozdrawiam
Piotr_Jasiński Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hmm. Dziękuję, choć to tylko próba sprowokowana lekturą utworów tego typu na forum. Lubię czytać dobre miniaturki, więc postanowiłe sam spróbwać. Pozdrawiam
IN Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 teraz jest idealnie... chociaż...obwiędła zakwinie nocą pod wprawną ręką ogrodniczki ale po co? ;) :)))
Rekomendowane odpowiedzi