Piotr_Jasiński Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 cieniem się osnuwam bezustannie żebrząc szukam okazji na których brak składam codzienne skargi doprowadzające do pełnego zrozumienia intencji lecz nie zawsze należnego celu wskazuje drogę do wrót za którymi tylko świat pełen wdzięku i udręki które słysząc każdy krok wyczekują rychłego nadejścia tornada burzącego jak sygnał telefonu znany porządek wszechświata aż nadchodzi nagroda cierlpliwemu czekaniu dając wytchnienie
zak stanisława Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 cieniem się osnuwam żebrząc bezustannie wietrzę okazji-------wietrzę okazje, szukam okazji na których brak składam codzienne-------przenośnia be! skargi doprowadzające błądzących do celów nie zawsze należnych tylko uwielbiającym pełne zrozumienie intencji doprowadza do wrót------------tu nie za bardzo pasuje..... za nimi tylko świat pełen wdzięku i udręki Piotrze, uważam że przenośnie są niedostosowane do pozostałych wersów, popracuj nad nimi pozdr ES
Piotr_Jasiński Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Stanisławo - pisałem to chwilkę - bardziej jako komentarz i jest bardzo niedopracowane. Myślę że wersja końcowa będzie dłuższa. A twoje uwagi jak zwykle biorę pod uwagę. Pozdrawiam serdecznie
adam sosna Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 cóż mam taką teorię - to czytelnik tworzy przenośnie marny czytelnik jestem cieniem się osnuwam żebrząc bezustannie wietrzę okazji na których brak składam codzienne skargi doprowadzające błądzących do celów nie zawsze należnych tylko uwielbiającym pełne zrozumienie intencji doprowadza do wrót za nimi tylko świat pełen wdzięku i udręki tak przeczytałem i ze skruchą wyznam - nie widzę metafor i cieszę się, że jesteś z nami
zak stanisława Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, tak zauważyłam dopiero pózniej....
IN Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no jasne, słuchaj się Stanki :) ciekawa myśl - warta dopracowania czytając: "wietrząc okazje na których brak składam" tak mi się pomyślało - "wietrząc okazje na których barki-braki składam..." gra słów... liter w słowie, pomieszanie, błądzenie aby dojść do celu, który w konsekwencji jest inny niż zamierzony ale napętliłam;) będę czekać na finał hej, Piotrusiu Panie :)))
Piotr_Jasiński Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieniem się osnuwam żebrząc bezustannie szukam okazji na których brak składam codzienne skargi doprowadzające błądzących do celów nie zawsze należnych tylko uwielbiającym pełne zrozumienie intencji doprowadza do wrót za nimi tylko świat pełen wdzięku i udręki Coś takiego miało być i bez metafor. Raczej kawa na ławę i kilka niedopowiedzeń. A jestem, jestem tylko rzadziej - praca wzywa. Pozdrawiam
Piotr_Jasiński Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no jasne, słuchaj się Stanki :) ciekawa myśl - warta dopracowania czytając: "wietrząc okazje na których brak składam" tak mi się pomyślało - "wietrząc okazje na których barki-braki składam..." gra słów... liter w słowie, pomieszanie, błądzenie aby dojść do celu, który w konsekwencji jest inny niż zamierzony ale napętliłam;) będę czekać na finał hej, Piotrusiu Panie :))) Spójrz na odpowiedź do Adama, tam chyba wszystko wyjaśnione. Cel jest zamierzony ale niekoniecznie chciany. Jednak muszę to wydłużyć :) Ta wersja coś mi się nie bardzo podoba. Pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 tylko uwielbiającym pełne zrozumienie intencji doprowadza(jących)do wrót--- przeczytaj tę przerzutnię głośno, czy podoba ci sie? za nimi (którymi) tylko świat pełen wdzięku i udręki myslę że tak będzie czytelniejsze, pozdr ES
Piotr_Jasiński Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Teraz chciałem raczej rozbudować utwór ale "którymi" na pewno wykorzystam. Przy "intencjach" jeszcze nie wiem lecz chyba zostanie "doprowadza", bo chodzi tu o zrozumienie tych intencji to ono doprowadza do wrót. Jeszcze raz dzięki za pomoc i Pozdrawiam
Judyt Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 "za nimi świat pełen wdzięku i udręki- na zachętę" Piotrze przekornie toć uczyniłeś, ale podoba się, wrotami;), pozdrawiam ciepło
Piotr_Jasiński Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Judyt. Zawsze jest kwiat i kolce, wino i kac ... Jak już wcześniej pisałem wyszło tak jakoś. Teraz próbuję to wydłużyć, poprawić przerzutnie, może jakaś metafora też się tu znajdzie. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Pozdrawiam
Judyt Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Oczywiście tak. Jest rozwój i cierpienie, pozdrawiam ciepło
Mr.Suicide Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 osnuwam się cieniem bezustannie żebrząc szukam okazji na których brak składam codzienne skargi doprowadzają błądzących do celów nie zawsze należnych tylko uwielbiającym pełne zrozumienie intencji doprowadza do wrót za nimi tylko świat pełen wdzięku i udręki Piotrze ja bym to tak widział.wiem,że niewiele zmieniłem,ale uważam, że tak jeszcze ciekawiej.zastanawiam sięjak lepiej by brzmiało (a'propos pierwszego wersu) czy bezustannie żebrząc czy żebrząc bezustannie.zrobisz z tym co zechcesz. pozdrawiam wiosennie :)
Piotr_Jasiński Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Do przemyślenia biorę. Zamiana "bezustannie" i "żebrząc" może być dobra. A reszta jak wyżej, czekam weny na rozwinięcie pomysłu. Pozdrawiam również
Piotr_Jasiński Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mi miło Pani Nataszo. Pozostaje mi żywić nadzieję że go nie zepsuję podczas rozbudowywania :) Pozdrawiam
Spiro Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to oczywiście tylko moje zdanie
Piotr_Jasiński Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 No tak tu masz wiele racji. Trzeba będzie go chyba nieco wyprostować. :) Jak zacząłem grzebać to mi się rozsypało. Dużo jeszcze przy nim pracy. Dzięki za wizytę.
Piotr_Jasiński Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Po zmianach. Troszkę dłuższy z wersyfikacją. Może lepiej może gorzej. Nie wiem.
Rekomendowane odpowiedzi