Bartosz Czarnotta Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 wakacje- ślady stóp na piasku
Ann N.N. Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Brzmi jak haslo ze slownika pojec sentymentalnych, a nie haiku. Wprowadza nute filozoficzna, a bardziej powinno tworzyc rysunek. Wzbogacilabym ten wiersz o dodatkowe sylaby i co wazniejsze o dodatkowa tresc. Jako haiku jest troszke za ubogie, brak czegos co zapadlo by w umysl, zastanowilo czytelnika. Jest sformulowane zbyt ogolnie. Moj pomysl - dodac jakis ciekawy szczegol do obrazka i pozbyc sie myslinika, a to dlatego, ze slady stop na piasku nie sa wyjasnieniem wakacji, one [czyt. wakacje] sa pora roku i stanowia oodzielny wers. (Choc w domysle oczywiscie lacza sie z ulotnoscia sladow, i ich przemijaniem... ) Pozdrawiam
Bartosz Czarnotta Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Dzięki za opinię, pomyślę nad ulepszeniem :)
zak stanisława Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 słońce i plaża moje ślady na piasku to już wakacje słoneczka Bartoszu...
neta.com Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stasiu [ponieważ Bartosz nie pomyślał o ulepszeniu ;-), Ty znów z "wakacjami", daj żyć! no nie wiem [ zaznaczam, że jestem tylko miłośniczką haiku], ale może coś w tym kierunku; letni, lipcowy, sierpniowy wieczór, itp... przez pustą plażę ślady/na pustej plaży ślady tysiąca stóp ;-)
zak stanisława Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stasiu [ponieważ Bartosz nie pomyślał o ulepszeniu ;-), Ty znów z "wakacjami", daj żyć!--- he he nie lubisz wakacji??? no nie wiem [ zaznaczam, że jestem tylko miłośniczką haiku], ale może coś w tym kierunku; letni, lipcowy, sierpniowy wieczór, itp... przez pustą plażę ślady/na pustej plaży ślady tysiąca stóp ;-)
Rekomendowane odpowiedzi