IN Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 nie pragnę stać się motylem tych pięknych jest już na tyle by swą urodą cieszyły i słońcem w skrzydłach mamiły ćmą szarą też być nie pragnę do świecy zbliżać się zdradnej i kwiatem, co smętnie przekwita bo ja - chcę być śpiewem słowika! brzmieniem najczystszym wśród nocy gwiazd sięgać, księżyc dozłocić ciemność nasycić migocąc muzyką i umrzeć nocą...
egzegeta Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 IN pierwsze czytanie - nie powiem da się lubić ale wg mnie -zamiast kropek, wersyfikacjąę poprawić np. migocąc ciemność nasycić muzyką i umrzeć nocą to tak skromnie, wstępnie wg mnie:)
Judyt Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 a wtrącę: bardziej tak odpłynęłaś;) pozdrawiam ciepło
IN Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 egzegeto, Judyt znowu gadam od rzeczy i do rymu na dodatek ale to przez Marlett! zaczęłam majstrować przy jej wierszu, no i mi się popełniło... może jakoś to uklepię jeszcze, pozdrawiam, :)))
Ewa_Kos Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Fajny ten wierszyk - egzegeta ma rację z tym wersem; tak sobie myślę - lekko się czyta i treść taka świeża i nie jestem pewna, że jak zaczniesz poprawiać to będzie lepiej? Ja zazwyczaj na ten temat za jakiś czas piszę drugi wiersz:))) Pozdrawiam bardzo serdecznie:))) EK
IN Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 a może to wywalić? tak patrzę... i patrzę z pięć razy już coś przestawiłam takie jakieś... głupie raczej... a niech wisi, co mi tam ;)
Marlett Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 IN! może fajna zabawa kiedy się ironizuje, myślę ,że masz swój własny styl - świetny zresztą!!! Nie musisz nikogo naśladować .. Jeśli już poszukujesz wzorców, jest w czym wybierać.Jam niegodna. Chcesz ostrzyć pióro- są lepsze sposoby. A z drugiej strony miło, że czytasz to co napiszę- podziwiam cierpliwość. Życzę zdrowia kochana!
IN Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. masz rację Ewo, tym bardziej, że jak mi się klepie do rymu to jakoś tak jednym cięgiem i ostatecznie ;) nawet jak widzę, że jest nie tak - nigdy tego nie umiem poprawić klimat się zmienił i już ;))) napisało się, to niech sobie pobędzie pozdrawiam, :)))
IN Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 oj Marlett! no i co ja mam napisać? teraz chyba tylko, że pozdrawiam serdecznie :))))))
Spiro Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 mam wrażenie, że rymy trochę na siłę i nie wiem dlaczego. rytm i tak się pogubił. ale treść ciekawa i choć nie moje klimaty, to tak mi utkwiło, że napisałem Ci wariację na temat - w ramach ostrzenia pióra ;) nie chcę zostać tylko chwilą która cieszy nosić koronę przez jedną noc wabić ćmy tańczyć z księżycem i wierzyć że się powtórzy słowem - chcę być o świcie śpiewem słowika brzemieniem pożądanym nocą sięgać gwiazd nasycać ciemność muzyką i umrzeć później pozdrawiam
Marlett Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 zamknięte koło a świat się kręci ...tak samo serdecznie pozdrawiam.
IN Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Spiro, ładnie :) ale mnie się ten "temat" poczuł klepankowo, nic nie poradzę... no i wyklepałam sobie jednym tchem a potem zaczęłam majstrować i to widać spróbuję odszukać wersję pierwotną na biało nie umiem - koszmarny patos mi wychodzi (boki zrywać;)) dzięki za kuksańca ;) pozdrawiam, :)))
zak stanisława Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 by swą urodą cieszyły i słońcem w skrzydłach mamiły * wybacz Inko, ale to takie dziecinne, i tylko to, bo reszta podoba mi sie, tak by się chciało, coby tak jak w wierszu. wiesz Masz własny styl i dobrze, nie musisz się podporządkowywać wydumaniom, często ludzie sfrustrowani wolą czytać wiersz właśnie takiego typu, np, ja dzisiaj chętnie go przeczytaąłm i zabieram do ulu, bo chcę wracać...do niego. buziaczki es
Piotr_Jasiński Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Ten wiersz ma jedną istotną wadę. Jest stanowcza za krótki. Wobec powyższego apeluję do Autorki o odrobinę współczucia dla mnie czytelnika. Współczucie to można okazać tylko po przez jego wydłużenie. ;))))))) Pozdrawiam
IN Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Stanka! wybaczam Ci wszyyyyyyyyystko! a może rzeczywiście zaczynam już dziecinnieć..?;) :)))
IN Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Piotrusiu Panie! ten bohomaz to jedna wielka wada a na moje współczucie nie masz co liczyć blondynka jest bezlitosna! może poczekaj cierpliwie na następnego potworka? ;) :)))
Piotr_Jasiński Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Już zaczynam czakać. Byle nie za długo.
adam sosna Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 a ja lubię takie wiersze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! te wykrzykniki robią z kreski :):):):)
IN Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Sosno, dziękuję W s z y s t k i m dziękuję! Kochani! dzięki Wam, jako poetka czuję się zrozumiana, mało tego - doceniona! a może by tak przejść na zawodostwo...? ;) :))))))))))))))))))))))
Rekomendowane odpowiedzi