Tommy Vertigo Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Dlaczego nie przeleżałeś eonów w chaosie Jest bardziej stały niż logika obrażonych rzeźb Pokrytych patyną wyboru Z czasem stały się artystami Zaczęły rzeźbić z żelaza i prochu A na pamiątke dostałeś Figurkę cielesną ze złota Kiedy przestałeś je nękać deszczami Okazały się całkiem sprytne Nieomal dojrzały Cię Z tej przeklętej wieży Cudowny wiek Padre Doliny krzemowego tłuszczu Wieczne posty południa Bojownicy alter deus ze Wschodu Pogański róg obfitości Mój biedny starcze W agonii nieskończoności Gdzie się nam podziejesz...
Tommy Vertigo Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Taki niemy krzyk, pytanie dokąd zmierzamy;)
Jimmy_Jordan Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To strasznie zamaskowane to twoje pytanie musi być, skoro je wyłupić nijak. Myślałeś może o usunięciu tego postu, albo chociaż poprawkach- jeśli się takowe pojawią to dobrze by było żeby widać je było po całośći, ba tak to ani z tym do czytelni ani na mównicę (chyba że sejmową tam niczym nie wzgardzą) Jak poprawki będą to zajrzę i ocenie... ps i jeszcze wyjaśnij mi na czym polega "stałość logiki obrażonych rzeźb"? Jimmy
Tommy Vertigo Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Ta "stałość logiki" to zironizowana krytyka jej braku, to jest logiki;) A co do tych "obrażonych rzeźb" to tak sobiem upstrzył, że rzeźby to ludzie są, takie chodzące i żyjące;p obrażone na Boga, która nie słucha litanii ciągłego "ja!"
Oxyvia Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 W moim odczuciu jest to raczej pytanie, dokąd zmierza religia, jaki kształt przyjmie, jakie formy, symbole i obrzędy. Ludzie ciągle wypaczają idee religijne, a ponadto w różnych kulturach wierzą w Boga w różny sposób, i to się ciągle zmienia. Podoba mi się wiersz, tylko jakoś nie pasuje mi "agonia wieczności" - przecież wszechświat nie ginie, czas też się nie zamierza zatrzymać, więc to określenie jest tu chyba za mocne. Są drobne błędy; w 2-giej strofie jest: "A na pamiątke dostałeś"; w 3-ciej strofie niezgodność form gramatycznych: "Kiedy przestałeś ich nękać deszczami / Okazały się całkiem sprytne". Pozdrawiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 "Fgurkę" - może autorowi chodzi o "eF górkę"? żartuję - ciężki tok pisania, Tommy, to dobiero, żeby facet facetowi życzył uśmiechu, życzę Ci, nie rozjeżdżaj poezji bo na tej niwie może co wyrosnąć z ukłonikiem i pozdrówką MN
Rekomendowane odpowiedzi